?>

KIYANÇ "PROJELERİMİZLE GELİYORUZ"

Beşiri-İkiköprü AK Parti Başkan adayı Kıyanç, kısa vadeli bir kaç projesini anlattı.

SİYASET - 6 yıl önce

KIYANÇ “PROJELERİMİZLE GELİYORUZ”

AK Parti Beşiri-İkiköprü Belde Belediye Başkan Adayı Yakup Kıyanç, beldeye yapacakları çalışmalara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Tek amacının memleketine hizmet etmek olduğunu söyleyen Kıyanç, eğitime ve kültürel çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan ve yine aynı üniversitede doktora eğitimine devam eden Kıyanç, Türkiye’nin en prestijli  kurumlarından biri olan TRT World’de de yayın yönetmenliği görevini yapan Yakup Kıyanç “kesinlikle tek amacım hizmettir. İkiköprü’ye ve hemşehrilerime daha yaşanılabilir bir beldede yaşamalarını sağlamak için buradayım. Halkımız tarafından bize bu görev tevdi edilirse; beldemize uzun yıllar hizmet verecek projeleri hayata geçireceğiz. Beldemize ilk etapta Taziyeevi, Aile ve çocuk parkları, kütüphane, üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere dershane imkanı, ulaşım ve alt yapı hizmetleri sunacağız” diye konuştu.
“RÜŞVET, KİŞİSEL MENFAAT DEĞİL, TOPLUMSAL MENFAAT”
Daha önce sosyal medyada bazı porjeleri ve yapmak istediği çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler paylaşan genç başkan adayı Yakup Kıyanç, şu şekilde bilgilendirmede bulunmuştu.

“İkiköprü halkına;

Daha önce dile getirdiğim bazı projelere dair bilgi vermek istiyorum. Yapılan bazı görüşmelerden sonra öncelikle Turgut Özal Mahallesindeki Selahaddin Eyyubi camisinin yıkılıp yerine yeni bir cami ve taziye evi yapılacağını söylemek istiyorum. Bu proje inşallah çok yakın zamanda yani seçim öncesinde başlayacak.
İkincisi, Spor İl Müdürlüğü ile yaptığım bir diğer görüşme sonucunda İkiköprü İlkokulu’na çok amaçlı bir spor alanı kazandıracaz. Basket sahası, voleybol sahası ve tenis sahasının bir arada olacağı güzel bir proje olacak inşallah. Bu proje de inşallah seçim öncesi başlayacak ve bitecek. Diğer okullarda da aynı projeleri hayata geçireceğiz. Yine gençlerin en çok istediği halısaha projesini de inşallah spor kompleksi içinde yapacağız. Gençlik Spor’dan bu konuda da söz aldık.
Üçüncüsü, Valilik ve Kaymakamlık üzerinden ayrıca köyün merkezinde Demiryolları sahası içinde yani Kıyanç Mahallesinde bir başka taziye evi projemiz var. Alan devlete ait olduğundan oraya bina dikemiyoruz, fakat oraya çok sağlam materyallerden yapılan, ısı yalıtımlı bir prefabrik taziye evi yapabiliyoruz. İki taziye evinde de kadın-erkek bölümleri ayrı olacak. Lavabolar, mescidler ve hizmet alanları da ayrı olacak şekilde tasarlandı zaten.
Dördüncüsü, kültür evi projemizi de bu taziye evleri üzerinde gerçekleştireceğiz. Bu alanları kütüphane tarzında da değerlendirecez. Materyallerin tamamını kendi imkanlarımla getirip çocuklarımızın, gençlerimizin Kürtçe, Türkçe, İngilizce kaynaklara ulaşmasını sağlayacağız. Bu kaynaklar zamanla gençlerimizi madde bağımlılığından, kahvelerden kurtarır inşallah. Benim asıl amacım da budur.

Bu 4 proje de inşallah seçim öncesi başlayacak Bunların haricinde su hatlarının yenilenmesi, suyun kalitesinin artırılması bir diğer amacımızdır.  Halkın en çok istediği imar sorununu da değerlendiriyoruz, üzerinde çalışıyoruz. Mutlaka İmar sorunu ve su hatları sorununu çözeceğiz. Bunlar zaman alacak ama mutlaka çözülecek.

Elektrik yükünü azaltmak için bazı projelerimiz var, elektrik kullanımı özelleştirildiği için en zor konu bu. Ama bu konuda en başta kendi evimde ve kazanırsam belediyede başlatacağım yeni bir projeyle halkın fikrini soracağım. İşsiz olan bir halk için bu büyük bir yük. Elimizden geleni yapacağız.
İşsizlik demişken, yeni yapılacak kadın doğum hastanesinden tutun, diğer tüm kurumlardan ve işkur olanaklarından inşallah ziyadesiyle faydalanacağız. Her haneden en az bir bireyin iş sahibi olmasını sağlayıp ailenin ekonomik gücüne katkı sunacağız. Bu konuda kazansak da kaybetsek de bu olanakların tamamının elimizde olduğunu bilmenizi isterim. Sizleri mahcup etmeyeceğiz.
Bunların haricinde, zaten halihazırda yeni bir ortaokul projesi başladı, bunun yanında memleketin en çok ihtiyaç duyduğu lise konusunda da bakanlık bazında çalışmalar sürüyor. Çok programlı lise projesi benim en büyük hayalim, az zaman alacak ama ne olursa olsun bu projeyi burada yapacağız.
Sosyal yardımlaşma konusunda da Kaymakam Bey sağolsun İkiköprü ile ilgileniyor. Sorunu çözülmeyen kim varsa, gıda yardımı ya da ev tamirat ihtiyacı olan kim varsa lütfen bizimle iletişime geçsinler.
Son olarak gençlerin İkiköprü belediyespor kurulması fikrini dün Gençlik Spor’da konuştum. Şu an ligler devam ettiği için Nisan başında takımımızı kurabiliyoruz ancak. (Ben de o takımda oynayacam inşallah Memlekete biraz heyecan lazım.)
Şimdilik bu kadar. Verdiğimiz tüm sözlerin bazılarını seçim öncesi, bazılarını da Allah izin verirse görevimizin ilk senesinde tamamlamayı düşünüyoruz. Rüşvete, bireysel menfaate değil, toplumsal faydaya göre hareket edeceğiz. Bu konuda asla geri adım atmayacağız. Kaybedeceğimizi bilsek de rüşvetin, yalanın tarafında olmayacağız. Buna ihtiyacımız olmadığını lütfen biliniz. Allah yalana, hileye ortak etmesin bizleri…”

 

Haftanın Öne Çıkanları

AK PARTİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

2019-02-13 17:09 - SİYASET

Fikret Orman, anma etkinliğindeydi

2019-02-12 16:23 - GÜNDEM

YURTSEVER DEMOKRAT İTTİFAKI ADAYI BELLİ OLDU

2019-02-17 12:32 - SİYASET

Meyve ve sebze ucuzladı

2019-02-13 16:27 - EKONOMİ

Genç kadın ağır yaralı

2019-02-17 17:38 - -

Batmanlı çocuklar emin ellerde

2019-02-12 15:56 - SPOR

BEŞİKTAŞ BATMAN’A GELECEK

2019-02-13 16:24 - SPOR

MÜSİAD Başkanı İraz: Bayrağı daha ileri taşıyacağız

2019-02-17 17:41 - -

ARSLAN, “STK’LARLA İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ”

2019-02-15 13:32 - SİYASET

KIYANÇ "PROJELERİMİZLE GELİYORUZ"

2019-02-18 15:09 - SİYASET

İlgili Haberler

BAKAN YERLİKAYA’DAN MHP’YE ZİYARET

15:32 - SİYASET

VATANDAŞIN DAVETİNE AK PARTİ'DEN ANINDA YANIT

12:20 - SİYASET

7 SİYASİ PARTİ DENETLENDİ

10:21 - SİYASET

BATMAN'A 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM

15:25 - SİYASET

RAMANLI'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI: HELALİNDEN KAZANIN

11:50 - SİYASET

Günün Manşetleri

37 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

21:13 - GÜNDEM

BATMAN’DA GIDA SANAYİSİNE BÜYÜK YATIRIM

16:29 - YEREL

BAKAN YERLİKAYA’DAN MHP’YE ZİYARET

15:32 - SİYASET

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI

15:30 - YEREL

“ANAYASA DEĞİŞSİN AİLE KORUNSUN”

15:21 - YEREL