?>

KURBANLIKLAR YETERLİ Mİ?

Batman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanvekili Nimetullah Durmaz, yaptığı açıklamada, Batman'da halkın kurbanlık ihtiyacını karşılayacak yeterli düzeyde hayvanın mevcut olduğunu söyledi.

GÜNDEM - 10 ay önce

Alım gücü düşmesine rağmen halkın dini vecibelerini yerine getirmek için kurban alımına talebinin olduğunu vurgulayan Ziraat Yüksek Mühendisi Durmaz, hayvan fiyatlarının aşağı doğru çekilmesi için hükümete önemli görevin düştüğünü ifade etti.
Özellikle gençlerin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin artırılması gerektiğini belirten Durmaz, çiftçiliğe, hayvancılığa gereken desteğin verilmesi gerektiğini kaydetti.
Nimetullah Durmaz
"PİYASAYI SEKTEYE UĞRATIYOR"
Batman'da Kurban Bayramı için büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yeterli düzeyde olduğunu belirten Durmaz, "Ancak vatandaşın alım gücünün düşük olması işi biraz sekteye uğratmaktadır. Bir koyunun ortalama 10 bin lira olması, büyükbaş için bir hissenin 17-18 bin liralardan başlaması ve vatandaşın buna karşın alım gücünün düşük olması olayı sekteye uğratmaktadır. Vatandaşın alım gücünün yükselmesiyle ya da piyasanın biraz daha düzelmesiyle bu iş daha canlı olacaktır." dedi.
"KURBAN FİYATLARI BİRAZ DÜŞTÜ"
Yaşanan sıkıntılara rağmen vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmek için kurban alımına talep gösterdiğini vurgulayan Durmaz, "Az da olsa kurban fiyatları son günlerde biraz düştü. Batman piyasasında kurbanlık ihtiyaçlarını karşılayacak yeteri kadar hayvanımız var. Hatta fazlalık bile var. Yurt dışına gönderilen hayvanlarımız bile mevcut. Bazı hayvan sahiplerimiz hayvanlarını İstanbul gibi büyükşehirlere de gönderiyorlar." diye konuştu.
"GENÇLERE ÖZENDİRİLMELİ"
Hükümetin hayvancılığı özendirmesi durumunda hayvancılığın daha da artacağını kaydeden Durmaz, "Hayvancılık maalesef sadece yaşlılarımız tarafından yapılıyor. Gençlere yönelik çalışma olması gerekiyor. Okullarda tarım ve hayvancılık dersinin mutlaka tekrar geri getirilmesi gerekiyor. En azından gençlerimizin tarım ve hayvancılığa olan özenini artırsın ve hayvancılığa yönelme olsun." ifadelerini kullandı.
“BÜYÜK DESTEK SUNULMALIDIR"
Et fiyatlarının aşağı doğru çekilmesi için kalıcı adımların atılması gerektiğini ifade eden Durmaz şöyle devam etti:
"Et fiyatlarının düşmesi için dışardan ithal etin gelmesi geçici bir yöntemdir. Kalıcı bir yöntem değildir. Hükümet dışardan et, hayvan, yem ve saman getirebilir ama bizim çiftçiyi desteklememiz gerekiyor. Yerli çiftçiyi desteklediğimiz zaman, yerli çiftçi kâr ettiği zaman bunun geri dönüşümü olacaktır. Devletin çiftçiye büyük destek sunması lazım. Hayvancılığı desteklemek gerekiyor, destek primlerinin artırılması gerekiyor. Buzağı, anne, anaç, süt, arıcılık desteği… Her türlü hayvancılığa yapılan destek cazibeyi artıracaktır. Bu olursa hayvancılık artar, hayvancılığa olan özen de artar. Bu sefer gençlerimiz özenir. Bir ülkenin kalkınması tarım ve hayvancılığın kalkınmasıyla eşdeğerdir." 
Haftanın Öne Çıkanları

İŞ İNSANI FIRAT TUNÇ İLE SÖYLEŞİ

2024-05-27 17:18 - RÖPORTAJ

BATMAN'A YENİ BİR YAŞAM ALANI

2024-05-29 15:22 - GÜNDEM

FATİH İLKOKULU, MASA TENİSİNDE PARLIYOR

2024-05-29 12:54 - SPOR

ARTIK HASTALAR BAŞKA İLE GİTMEYECEK

2024-05-27 17:03 - SAĞLIK

PEKMEZE KATILAN KİLİN GÜCÜYLE TÜBİTAK FİNALİNE

2024-05-26 15:32 - TEKNOLOJİ

BATMAN ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE 5.'Sİ OLDU!

2024-05-27 16:22 - EĞİTİM

YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİMİZ

2024-05-26 14:46 - TEKNOLOJİ

BİR UYARI DA SULAMA BİRLİĞİNDEN

2024-06-02 13:24 - GÜNDEM

BATMAN'DA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

2024-05-27 10:50 - SPOR

ŞEVKİ TAŞ'A VEFA

2024-05-26 14:34 - YAŞAM

İlgili Haberler

“BATMAN, TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR”

10:32 - GÜNDEM

REKOLTE KAYBI VE FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

16:44 - GÜNDEM

HASTANE İÇİN GÖZLER ÇEVRE BAKANLIĞINDA

16:46 - GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ DİPLOMASI FORUMUNA KATILDI

13:12 - GÜNDEM

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

13:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Suç Makinesi Jandarmadan Kaçamadı

10:02 - ASAYİŞ

11 Ton Kurtlanmış Ceviz Ele Geçirildi

09:48 - SAĞLIK

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL