?>

KURUTMALIK SEBZELERE RAĞBET DEVAM DİYOR

Geçmişten günümüze kadar gelenek hale gelen kurutmalıklar, sıcak havaların iyice etkisini göstermesiyle birlikte yapılmaya devam ediliyor.

GÜNDEM - 5 ay önce

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kurutmalık biber ve patlıcanlar da pazar tezgâhlarında yerini almaya başladı.
Çarşı ve pazarlarda satılan dolmalık biber, patlıcan, domates gibi sebzeleri almanın ve kurutmanın tam zamanı olduğunu belirten pazarcı esnafı, kimi torba torba kimileri ise kiloyla sebzeleri almaya devam ettiklerini söyledi.
Batman merkez Çarşı Mahallesi Alotevşo Pazarı'nda kurutmalık yoğunluğunu devam ettiğini belirten esnaf, kış için kurutmalık almak isteyenlerin erken davranmasını istedi.
Havaların soğumasıyla sebzelerin kurumasında sıkıntı çıktığını ifade eden esnaf, kurutmalık zamanın son bir ay kadar kısa bir süre kaldığını ifade etti.
"KURUTMALIKLARIN TAM ZAMANI, GEÇ OLMADAN ALIN"
Kurutmalık için dolmalık biber ile patlıcan almanın tam zamanı olduğunu belirten Orhan Aslan, "Şu an havalar güneşli ve sıcak olduğu için kurutmalık almanın tam zamanıdır. Bir ay sonra bu ürünler kurumaz. Fiyatlarda şu anda daha uygundur. Kış aylarında dolmalık biberin ve patlıcanın kilosunu 60-70 liraya alamazsın ama şu anda dolmalık biberin kilosu 17-18 liradır. Millet genelde kurutmalık olarak dolmalık biber, patlıcan, domates alır ve turşu için ise küçük acur alıyor. Şimdi kurutmalıkların tam zamanıdır. Millet bütçesine göre bazıları en az bir çuval alan var. Vatandaşlara tavsiyen ihtiyaçları olan kurutmalıkları şimdiden almalarıdır. Çünkü hem ürün kalitesi değişiyor hem de fiyatlar da artabiliyor." ifadelerini kullandı.
"ESKİDEN TORBAYLA ALANLAR ŞİMDİ KİLOYLA ALMAYA BAŞLADI"
Fiyat artışlarından dolayı daha önce torbalarla alanların kiloyla almaya başladıklarını belirten esnaf Emrullah Gültekin, "Kurutmalık için genelde dolmalı biber, patlıcan ve domates, közleme için kapya biber, kış için donduruculara yeşil fasulye alınıyor. Şu anda fiyatlar iyi ama biraz daha uygun olsaydı millet için daha iyi olurdu. Şu anda kurutmalıklar için tam zamanıdır. İki hafta sonra havalar biraz soğuduğunda kurutmalıklar artık zor kururlar. Eskiden her gelen en az iki torba alırken, şu anda ya bir torba ya yarım torba ya 5 kilo olmaya başladılar. Vatandaşlara tavsiyem kurutmalık ihtiyaçlarını erken almalarıdır." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

MİNİBÜS ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

2024-08-22 17:16 - EKONOMİ

Batman'da Korkunç Olay

2024-08-25 17:58 - YEREL

Esnaf, Batman Belediyesinden Alacağını İstiyor

2024-08-29 11:25 - GÜNDEM

Valilikten Kayıp Kızla İlgili Açıklama

2024-08-25 15:03 - GÜNDEM

Kayıp kişinin cesedi Dicle Nehri'nde bulundu

2024-08-27 16:16 - GÜNDEM

BELEDİYEDEN ŞOK KARAR

2024-08-26 13:42 - GÜNDEM

BAŞKAN SÖNÜK'TEN AÇIKLAMA

2024-08-29 11:35 - GÜNDEM

OLİMPİK HAVUZDA BOĞULMA

2024-08-27 17:26 - GÜNDEM

BATMAN'DA SES YARIŞMASI HEYECANI

2024-08-23 16:06 - KÜLTÜR

ALIÇLI MESİRE ALANI YENİLENİYOR

2024-08-26 12:28 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN VALİLİĞİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

21:37 - GÜNDEM

MİMARLAR ODASI’NDAN “İMAR AFFI” TEPKİSİ

19:45 - GÜNDEM

YABAN HAYATI İÇİN AVCILIK SEZONU KAPANDI

17:27 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL