?>

Lavaş ekmekle geçimini sağlıyor

YAŞAM - 2 yıl önce

Suriyeli ekmek ustası 10 yıldır tandırda lavaş ekmeği pişirerek geçimini sağlıyor.
Suriye'deki iç karışıklık sonrası Türkiye'ye gelip Batman'a yerleşen Fuat Şüveyş (50), ülkesinde de yaptığı tandırda lavaş ekmek mesleğini, Batman'da açtığı dükkânda sürdürerek geçimini sağlıyor.
Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye yerleşen Suriyeliler, tandır ekmeği kültürlerini Batman'da da devam ettiriyor. Lokantalara, iş yerlerine ve perakende satış yapan Suriyeli Şüveyş, yaptığı ekmeğin tanesini 4 liradan satıyor.
10 YIL ÖNCE GELDİK
10 yıl önce Suriye'nin Kamışlı kentinden ailesiyle beraber Batman'a yerleşen Şüveyş, Batman merkez Kısmet Mahallesinde açtığı 4 metrekarelik dükkânda Suriye ve Muş yörelerine özgü tandırda lavaş ekmeğini pişirip satarak geçimini sağlıyor. 7 nüfuslu ailesinin geçimini tandırda lavaş ekmek satarak sağlayan Şüveyş, artan un fiyatlarının işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, yetkililerin un fiyatında indirime gitmelerini söyledi. Suriye'nin Kamışlı kentinden 10 önce Batman'a geldiklerini belirten ekmek ustası Şüveyş, mesleği olan tandırda ekmek pişirme mesleğini Batman'a gelince de devam ettiğini söyledi.
UN FİYATLARINDA İNDİRİME GİDİLMELİ
Şüveyş, "Lavaş ekmeğimiz tandırda yapıldığında lezzeti güzel olduğu için millette çok beğeniyor ve ilgide gösteriyor. Tandırda yaptığım lavaş ekmeğini kebap için alan var ve normal yemekler için de alan var. Hatta bazıları biraz fazla alıp dondurucuya atan da var. Tandırda yaptığımız lavaş ekmeğin özü Suriye ekmeği ve Muş ekmeği olarak biliniyor. Elhamdülillah işlerimiz iyidir. Şu anki sıkıntımız un ve odun fiyatlarının artmış olmasıdır. Yaşanan artıştan dolayı da çok sıkıntı çekiyoruz. 6 çocuğum var ve kirada oturuyorum. Suriye'de elektrik, su ve erzak sıkıntısından dolayı hayat çok zor halele geldiği için buraya yerleştik. Yetkililerden isteğimiz un fiyatlarında indirime gitmeleridir" ifadelerini kullandı.
EKMEĞİ GÜZEL
Ekmeği güzel olduğu için açıldığı günden beri her gün aldığını belirten vatandaş Hüriye Aygül, "Buradan ince tandır ekmeği aldım. Suriye'nin ekmeğidir. Güzel olduğu için her zaman alıyorum. Ekmeği kahvaltıyla, etle ve her yemekte kullanıyoruz. Burası açıldığı günden beri ekmeğimi buradan alıyorum. Tanesi 4 liradır ve şu anda üç tane 12 liraya aldım." dedi.
MEMLEKETİMİZ AKLIMIZA GELİYOR
Tandırda yapılan lavaş ekmeğini her aldıklarında akıllarına memleketlerinin geldiğini ifade eden Suriyeli Halit Mahmut, "Her gün buraya gelip ince tandır ekmeğimizi alıyoruz. Ekmeğini güzel, temiz ve beğeniyoruz. Suriye de yaptığı işi buraya da gelince de yapmaya başladı. Buradan ekmek aldığımızda memleketimiz aklımıza geliyor. Suriye'nin lavaş tandır ekmeğini buradan her alıp yediğimizde gurbette olduğumuzu unutuyoruz" şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-07-21 17:23 - SAĞLIK

Beşiri Kaymakamlığı boşaltıldı

2023-07-23 14:23 - YEREL

Lavaş ekmekle geçimini sağlıyor

2023-07-23 14:29 - YAŞAM

Elma Sokağı, pazar günleri kapalı olacak

2023-07-16 18:02 - YEREL

İstanbul’da Batmanlı sayısı arttı

2023-07-17 17:32 - YAŞAM

Boğaziçi’nden 3 Türkiye birincisi çıktı

2023-07-19 17:00 - EĞİTİM

Cep telefonu sektörü zor günler geçiriyor

2023-07-20 16:07 - TEKNOLOJİ

Çarşı-pazar boş kaldı

2023-07-21 16:18 - TEKNOLOJİ

YKS Şampiyonları Final’den

2023-07-20 17:48 - EĞİTİM

13. Şerzan Kurt Öykü Ödülü başvuruları başladı

2023-07-19 16:13 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM

YENİ EVLENECEK GENÇLERE DESTEK

14:07 - YAŞAM

GÖRME ENGELLİ GAZİYE AKILLI BASTON

15:15 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ ÇOCUKLARINDAN ANLAMLI BAĞIŞ

10:07 - YAŞAM

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA FECİ KAZA

13:20 - ASAYİŞ

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARI ZİYARET ETTİ

15:57 - YEREL

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM