?>

MERETO ETEKLERİNDE SAĞLIK EĞİTİMİ

YAŞAM - 12 ay önce

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köy okullarını dolaşan seyyar tiyatro ekibi ve beraberinde bulunan alanında uzman ekipler, hem çocukların yüzünü güldürüyor, hem de sağlık eğitimi veriyor.
Sason ilçelerinde çocukların iyi halini desteklemek amacıyla yürütülen ’haydi umutla gülümse’ projesi çerçevesinde kurulan seyyar tiyatro ekibi, dağ taş dinlemeden en ücra köylerde eğitim gören çocuklarla buluşarak hem öğretiyor, hem de eğlendirerek yüzlerini güldürüyor. 20 farklı okulda 2 bin öğrenciyle buluşarak öğrencilere öz bakım çantası ve boy cetveli materyalleri dağıtımı yapılarak, çocukların ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve bedensel koruma ile ilgili tiyatro gösterimi yaptıklarını belirten seyyar tiyatro grubunun Saha Koordinatörü Murat Işık, amaçlarının en ücra köylerde eğitim gören öğrencilere ulaşarak, yüzlerini güldürmek olduğunu söyledi.
2 YILDIR PROJE DEVAM EDİYOR
Ekipte yer alan Uygulayıcı Sınıf Öğretmeni Meltem Gizem Tunalı’da, “İki yıldır haydi umuda gülümse projesi dahilinde çocuklarla beraber bedensel koruma modülümüz de ağız ve diş sağlığı, beden temizliği, hijyen ve sağlıklı beslenme gibi konularda etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerle yaptığımız bu etkinlikler çocuklarda hem farkındalık oluşturuyor, hem de tiyatro ekibimiz sayesinde hem bilgilendiriyor hem de eğlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Ekipte yer alan emekli diş doktoru Kendine Gülümse Vakfı Başkanı Özlem Bolkan da "İlkokul çağındaki çocukların iyilik halini desteklemek için bedensel koruma modülü çerçevesinde tiyatro ekibimizle beraber köyleri dolaşarak çocuklarla buluşuyoruz. Amacımız çocuklara ağız ve diş sağlığıyla ilgili sağlıklı beslenmeyle bir farkındalık ve bir bilinç oluşturmak. Çocuklarımızın büyüdüklerinde de çocuk yaşta edindikleri alışkanlıkları sürdürmesi için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Tiyatro ekibini ilk defa köylerinde gören öğrencilerde, etkinliği çok beğendiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin devamını görmek istediklerini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

83 MUHTAR NETLEŞTİ

2024-04-16 17:11 - GÜNDEM

BATMANLI VEKİL NİŞANLANDI

2024-04-15 12:50 - GÜNDEM

TARTIŞMALARA RAMANLI’DA DAHİL OLDU

2024-04-20 14:58 - SİYASET

EKREMOĞLU: BİR YILDA 426 MİLYON TL KREDİ VERDİK

2024-04-19 17:18 - RÖPORTAJ

BATMANA RUS GELİN

2024-04-19 13:19 - YAŞAM

KEÇİLERE YANLIŞ AŞI MI YAPILDI?

2024-04-14 15:14 - GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİ’NİN BORCU AÇIKLANDI

2024-04-18 16:49 - GÜNDEM

CANPOLAT: ÇIPLAK ELLE DOKUNMAMALI

2024-04-17 16:17 - SAĞLIK

SÜNGER VE KIZILBULUT AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2024-04-15 10:47 - YAŞAM

GÜNEŞTEKİN: ÖZGÜRLÜK BİLİNCİ GEREKTİRİYOR

2024-04-14 15:22 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

ÖZEL ÖĞRENCİLERE KAHVALTI SÜRPRİZİ

09:30 - YAŞAM

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:12 - YAŞAM

44 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

15:46 - YAŞAM

“AİLE YILI” KAPSAMINDA SEMİNER

15:28 - YAŞAM

Günün Manşetleri

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET