?>

ODUN ATEŞİNDE PİŞEN LEZZET: PİDE EKMEĞİ

YAŞAM - 6 yıl önce

Meşe ve palamut odunuyla pişen ve katkısız olmasıyla lezzeti bambaşka olan pide ekmeği sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde, odunun bol olduğu yerlerde taş fırını ustalarının elinden sofralara uzanan, lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen pide ekmeği yoğun bir rağbet görüyor. 
Lezzetini odun ateşinden alan pide ekmeğine katkı maddesi olarak sadece su, tuz ve çok az miktarda yağ katılıyor. Özellikle lokantalar, ekmek ihtiyaçlarını pide ekmeğiyle karşılıyor. Ayrıca fırınlarda odun ateşinde yemek pişirilmesi  (tava, kelle-paça, fırında güveç …) bir kültür parçasını oluşturuyor. Halka, lavaş ve pide olarak çeşitleri olan ekmeğin isteğe göre peynirli, yumurtalı ve sucuklu olarak da yapılıyor.
"İŞİMİZİ AŞKLA VE SEVGİYLE YAPIYORUZ"
20 yıldır pide ekmeği yaptığını belirten Fırıncı Ustası M. Şerif Kaya, işlerini aşkla ve sevgiyle yaptıklarını ifade etti. Kaya, "20 yıldır babamdan devraldığım bu mesleğimi yapıyorum. 20 yıldır pide ekmeği yapıyoruz. Yöresel bir ekmek olduğu için özen gösteriyoruz. Bu işi aşkla yapıyoruz. İşimize sevgi katıyoruz. Milletin sağlığı da söz konusu. Millet, artık her şeyi organik istiyor. Ekmeğimiz gayet organik. Katkı olarak sadece su, tuz ve biraz yağ kullanıyoruz. Pide ekmeğini lezzetli kılan, palamut ağacı odununun ateşinde pişmesidir. Çeşit olarak pide, lavaş ve lahmacun dışında tava gibi yemekleri de pişiriyoruz. Pide ekmeği, halkımız tarafından fabrikasyon ekmeğine göre daha çok rağbet görüyor" dedi.
"HALKIMIZ DOĞALLIĞI SEVDİĞİ İÇİN BU EKMEĞİ TERCİH EDİYOR"
Fırıncı ustalarından Ferhan Altınok da "Pidenin özelliği doğal olmasıyla ve odun ateşinde pişmesiyle öne çıkıyor. Meşe odununun kullanılması nedeniyle lezzetlidir. İçinde katkı maddesi yoktur. Odun ateşinde genellikle lokantalar için lavaş ekmeği, közde pişirdiğimiz tandır ekmeğine benzer halka ekmek, odunda pişen tüm ekmekleri çıkarıyoruz. Halkımız doğallığı sevdiği için bu ekmeği tercih ediyor. Katkılı somun ekmeklerini tercih etmiyor. Pide ekmeğinin lezzeti bambaşkadır. Bu ekmek Doğu ve Güneydoğu dışında başka yerde yok." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da ‘mikro kredi’ şubesi var

2019-02-19 15:18 - YEREL

ODUN ATEŞİNDE PİŞEN LEZZET: PİDE EKMEĞİ

2019-02-21 12:10 - YAŞAM

Kaza yaptı, kaçtı!

2019-02-19 16:28 - GÜNDEM

Genç kadın ağır yaralı

2019-02-17 17:38 - -

İyi adaylar belli oldu

2019-02-19 13:47 - SİYASET

ERGÜVEN “İNSANLARIMIZA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

2019-02-19 16:21 - YEREL

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE ‘GIDA GÜVENLİĞİ’ SEMİNERİ

2019-02-20 15:01 - YAŞAM

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI KADIN DOĞUM

2019-02-15 13:06 - RESMİ İLAN

“FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILSIN”

2019-02-17 12:32 - YAŞAM

MÜSİAD Başkanı İraz: Bayrağı daha ileri taşıyacağız

2019-02-17 17:41 - -

İlgili Haberler

Esnaf: "Kışlık Ürünler Elimizde Kaldı"

17:31 - YAŞAM

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması İçin Hazır

17:18 - YAŞAM

REAL KONAK HOTEL, EMITT 2025’TE

17:14 - YAŞAM

Ruhsatsız Spor Salonları Kapatılacak

17:07 - YAŞAM

MÜZİK KOROSU’NDAN UNUTULMAZ KONSER

16:14 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMANLI BAŞARILI BÜROKRAT AİLE ENSTİTÜSÜ GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

17:13 - YEREL

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BATMAN’DA BİR İLK!

17:08 - YEREL

ŞAHMAR TAVUK ÇİFTLİĞİ KURUYOR

17:07 - YEREL

CANALP, ÇAYLA SOHBETTE BULUŞTU

16:47 - YEREL

GENÇLER TATVAN KAYAK MERKEZİNDE

16:42 - YEREL