?>

Önemli bir çalıştay

Karasal ve iç su ekosistemleri biyolojik çeşitlilik çalıştayı yapıldı

EĞİTİM - 7 yıl önce

​Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Batman ilinin karasal ve iç su ekosistemleri biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi çalıştayı yapıldı.
Özel bir otelin toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan çalıştay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdür Yardımcısı Şevket Bozdağ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman Şube Müdürü M. Ercan Turan’ın açılış konuşlarıyla devam etti.
Çalıştay proje tanıtımı ve ana doku ile ilgili sunumların yapılmasıyla devam etti. Çalıştay boyunca “Batman İlinin Damarlı Bitkileri ve Vejetasyonu”, “Batman İlinin Kuşları”, “Batman ilinin İç Su Balıkları”, Batman İlinin Sürüngenleri”, “Batman İlinin Çift Yaşarları”, “Batman İlinin Tohumsuz Bitkileri” ve “Batman İlinin Omurgasız Hayvanları” gibi konular ve genel değerlendirmeyle son buldu. Yapılan çalıştayın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdür Yardımcısı Şevket Bozdağ, bilgilendirmede bulundu.
“TOPLANAN BİLGİLER NUH'UN GEMİSİ ULUSAL BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK VERİTABANI’NA AKTARILACAK”
Bozdağ, “Batman ilinin biyolojik çeşitlilik çalışması sunum aşamasına gelindi. Hocalarımız sunumlarını yaptılar. Batman ilinin biyolojik çeşitliliği Temmuz ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Toplanan bilgiler Nuh'un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı’na aktarılacak. Daha sonra bütün vatandaşlarımız veritabanına girip bilgi temin edebilecekler. Bu çalıştandan sonra yarın ve sonraki günlerde arazide izleme çalışmalarımız olacak. Bazı bitki türleri yerinde tespit edilecek. Sonraki aşamada bu tür bitkilerin ne şekilde izleneceği ortaya konacak. İller itibariyle de izlenip veritebenına girişleri sağlanacak” dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramda da yoğundular

2018-06-17 13:50 - SİYASET

ALLAH’TAN RAMAZAN VAR

2018-06-18 12:36 - DÜNYA

Merkez Lokal’de bayram yoğunluğu

2018-06-17 13:47 - SİYASET

Önemli bir çalıştay

2018-06-20 15:04 - EĞİTİM

Eski Bakanın oğlundan Erdoğan açıklaması

2018-06-17 13:40 - SİYASET

Olimpik havuz açıldı

2018-06-19 11:12 - SPOR

İşte, Maden Haritamız!

2018-06-13 15:46 - GÜNDEM

Özdemir’e ilgi vardı

2018-06-17 13:43 - SİYASET

Aydın Gök “ Kürd meselesinde çözümün tam zamanıdır”

2018-06-20 14:00 - SİYASET

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN 3 KALEM TIBBİ CİHAZ ALIMI

2018-06-19 16:29 - RESMİ İLAN

İlgili Haberler

MÜDÜR CİĞER'DEN TEKNOLOJİ VURGUSU

14:22 - EĞİTİM

BU BÖLÜMLERDE ARTIŞ VAR

11:48 - EĞİTİM

MEB ROBOT YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

11:25 - EĞİTİM

EURODESK AĞI HİZMETE GİRDİ

14:35 - EĞİTİM

TASARIM ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL ALANLARA DOKUNUŞ

12:21 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

İLÇE MİNİBÜSLERİ İÇİN ACİL GARAJ GEREKİYOR

16:38 - YEREL

VALİ CANALP’E VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

16:34 - YEREL

AŞIRI SOĞUKLAR AĞAÇLARI BUZLA KAPLADI

16:27 - YEREL

HELVA SATIŞLARINDA ARTIŞ

16:26 - YAŞAM

PETROLSPOR'DAN TFF'YE ZİYARET

16:25 - SPOR