?>

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSU KADER DEĞİL!

Dil kazıyıcılar veya diş fırçası ile dilinizi temizleyin!

SAĞLIK - 1 yıl önce

Sahur ve iftar arasında düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın!
Ramazan ayı boyunca, günlük ağız hijyenini korumanın önemine işaret eden uzmanlar, sahur sonrası yapılan normal diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş arası temizlik ve dil fırçalama gibi rutin uygulamaların, ağız sağlığını korumak için gerekli olduğuna vurgu yaptı. Yemek artıklarının dil yüzeyinde kalması halinde ağızda kötü koku oluşabildiğini dile getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bu durumda dil kazıyıcılar veya diş fırçası kullanarak dil temizlenmeli ve ağız içi iyice temizlenmelidir. Özellikle diş eti hastalığına yatkın olan kişiler, dikkatli olmalıdır.” dedi.
Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü” dolayısıyla, ramazan ayında ağız ve diş bakımının nasıl olması gerektiğini anlattı.
SAHUR SONRASI RUTİN UYGULAMALAR, AĞIZ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN GEREKLİ
Ramazan ayı boyunca, günlük ağız hijyenini korumanın önemine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Sahur sonrası yapılan normal diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş arası temizlik ve dil fırçalama gibi rutin uygulamalar, ağız sağlığını korumak için gereklidir.” dedi.
YEMEK ARTIKLARININ DİL YÜZEYİNDE KALMASI HALİNDE KÖTÜ KOKU OLUŞABİLİR
Ramazanda açlık nedeniyle oluşabilecek fizyolojik kokuların normal olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, şöyle devam etti: “Ancak yemek artıklarının dil yüzeyinde kalması halinde kötü koku oluşabilir. Bu durumda dil kazıyıcılar veya diş fırçası kullanarak dil temizlenmeli ve ağız içi iyice temizlenmelidir. Özellikle diş eti hastalığına yatkın olan kişiler, dikkatli olmalıdır. Aksi halde, ani diş eti hastalığına ‘gingivitis’ yol açabilirler, bu da diş etlerinde kanamayla başlayan ve zamanla kemik kaybına neden olan bir durumdur. Bunun önlenmesi için en etkili yöntem, düzenli ve doğru ağız hijyeni uygulamaktır.” Ramazan boyunca iftar ve sahur arasında etkili bir temizlik sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, böylece ağız sağlığının korunarak, diş problemlerinin önlenebileceğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

GÜLTEPE’DE İNTİHAR GİRİŞİMİ

2024-03-21 10:47 - GÜNDEM

DEREVERİ AŞİRETİ'NDEN CEYLAN'A DESTEK

2024-03-21 15:19 - SİYASET

DOLAR-EURO'DA SON DURUM

2024-03-18 10:20 - EKONOMİ

BİNLERCE ABONEYE CEZA!

2024-03-15 13:10 - GÜNDEM

TOKİ YOLUNDA KORKUNÇ OLAY

2024-03-17 00:27 - GÜNDEM

BÖLGEMİZİN KADINLARI İHTİŞAMI SEVER

2024-03-18 16:24 - RÖPORTAJ

BATMAN TABİP ODASI: SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN

2024-03-15 13:05 - GÜNDEM

MALABADİ PROJESİ START ALDI

2024-03-21 16:05 - YAŞAM

ATAULLAH HAMİDİ CADDESİ'NE TABELASI ASILDI

2024-03-21 15:54 - YEREL

HİÇBİR SAYI Pi KADAR GİZEM YARATMADI

2024-03-15 13:06 - EĞİTİM

İlgili Haberler

BATIGÖZ’DEN HAKEMLERE SAĞLIK DESTEĞİ

15:15 - SAĞLIK

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK

NORMAL DOĞUMUN ÖNEMİ BEŞİRİ'DE VURGULANDI

11:41 - SAĞLIK

DİKKAT! BEYİNDE ‘SORUN’ OLDUĞUNA İŞARET EDEBİLİR!

09:40 - SAĞLIK

MİNİK ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

09:36 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK

PETROLSPOR’DAN MAĞLUBİYET SONRASI MESAJ

11:48 - SPOR