?>

PETROL İŞÇİLERİ YOKSULLUK SINIRINDA

TPAO’DA ÜCRET REVİZYONU ACİLİYET TAŞIYOR

EKONOMİ - 7 ay önce

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, petrol emekçilerinin yaşadığı ekonomik zorluklar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanlarının sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kartal, TPAO’nun Türkiye’deki petrol ve doğal gaz üretiminin %80’ini karşıladığını hatırlatarak, bu stratejik kurumun korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. TPAO’nun misyonunu sürdürebilmesi için mevcut yapısının korunmasının, entegre bir yapıya kavuşturulmasının ve istihdamın artırılmasının önemine dikkat çeken Kartal, çalışanların haklarının da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
ÜCRETLER YOKSULLUK SINIRINDA
Kartal, Gabar’daki petrol üretiminin ve Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin arkasında TPAO işçilerinin fedakârlıkları olduğunu ifade ederek, çalışanların yoksulluk sınırına dayanan ücretlerinin mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. "Gerçek dışı enflasyon rakamları karşısında, mevcut ücretler hükmünü yitirmiştir. Kök ücretlerimizin revizesi artık elzemdir," diyen Kartal, 2023 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesinin o dönemin koşullarında başarılı olsa da bugünkü ekonomik gerçeklere karşı yeterli olmadığını dile getirdi.
EMEKLİLİK SÜRECİNDEKİ ÇALIŞANLAR KAYGILI
Kartal ayrıca, emekli maaşları ile aktif maaşlar arasındaki fark nedeniyle, birçok kalifiye personelin emekliliği tercih ettiğini ve bunun nitelikli iş gücünde ciddi bir azalmaya yol açtığını belirtti. TPAO yönetim kurulunun yetkisinde olan ücret düzenlemesinin yapılarak, çalışanların hayatlarını olumlu yönde etkilemesi gerektiğini vurgulayan Kartal, "Sorunların çözümü net bir şekilde ücret düzenlemesidir" dedi.
Petrol-İş Sendikası, TPAO yönetiminden acilen ücretlerde revizyon yapılmasını talep ederek, işçilerin ekonomik sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme taşıdı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da Görkemli Düğün:

2024-09-08 18:05 - MAGAZİN

BATMAN’DA İSTEME EVİ FURYASI!

2024-09-06 16:01 - GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDEN DUYURU

2024-09-10 13:58 - EĞİTİM

Batman İl Özel İdaresi 26 İşçi Alacak

2024-09-08 15:25 - GÜNDEM

Şeytan Deresi'nde Tarihi Yol

2024-09-05 16:39 - GÜNDEM

BATMAN'DA İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI BAŞLIYOR: 840 KİŞİLİK KONTENJAN AÇILDI

2024-09-06 12:55 - GÜNDEM

OTOPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 400 ZAM

2024-09-10 16:55 - GÜNDEM

OTOFİNANSÖR ARAÇ KREDİ MERKEZİ AÇILDI

2024-09-11 14:29 - GÜNDEM

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ SORUNLARA TEPKİ: '22 YILIN KAYIPLARI TELAFİ EDİLMELİ'

2024-09-10 14:56 - GÜNDEM

ODUN FİYATLARI YÜKSELDİ

2024-09-11 14:25 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MISIR ÜRETİCİLERİ MALİYETLERDEN DERTLİ

11:06 - EKONOMİ

22 BİN DÖNÜM ARAZİ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

10:24 - EKONOMİ

MERMERCİLER SİTESİ KURULUMUNDA SONA GELİNDİ

13:29 - EKONOMİ

Batman Tarım Müdürü: Sera Projesiyle Üretimi Artıracağız

12:09 - EKONOMİ

Batman'da Petrol Üretimi 2 Milyon Varili Aştı

17:38 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET