31 Ağustos 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilen 2021 Yılı Kalite Kurulu İzleme programına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde yürütülen kalite süreçlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıya Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve kurul üyeleri ile üniversite kalite komisyonu ve senato üyeleri katıldı. Toplantıda bir sunum yapan Prof. Dr. İdris Demir, öncelikle Batman Üniversitesinin tarihi, akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgilendirme yaptı. Batman Üniversitesinin kalite konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin kalite komisyonları ve kalite politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Mevcut KİDR ve KGBR dikkate alınarak kurum tarafından gelişmeye açık yanlar ile ilgili yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlara dair değerlendirmeleri aktaran Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin kaliteye yönelik süreçlerinin aşamaları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
“AMACIMIZ KALİTE KÜLTÜRÜNÜ BATMAN ÜNİVERSİTESİNİN TÜM BİRİMLERİNE YERLEŞTİRMEK”
Yapılan kalite çalışmalarının sonuca ulaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yaptığımız tüm çalışmalar alanda hayat bulmalı. Projelerimizin kâğıt üzerinde kalmaması için yoğun bir gündemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Batman Üniversitesinin tüm birimlerine kalite kültürünü yerleştirmek ve bunu kalıcı hale getirmek. Bu nedenle yapılan tüm çalışmalar bizim için çok kıymetli. “
REKTÖR DEMİR: “YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR KALİTE İLE BİRLEŞEREK İNSANLARA FAYDA SAĞLAMALI”
Emek harcanarak yapılan her işin sonunda başarıya ulaşılacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, bu çalışmaların ülkemiz açısından da çok önemli olduğunu söyledi. Kaliteli insan yetiştirmenin temel görevleri olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, büyük bir özveri ile çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. Kalite sürecinin bir ekip çalışması olduğunu ve bu konuda çalışmaların da önemli bir aşamaya geldiğini ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversiteler dünyaya hitap eden ve bilgi üreten kurumlardır. Yaptığımız çalışmaların kalite ile birleşerek çıktılarının insana yönelik olması da bizim açımızdan ayrı bir önem arz etmektedir. Batman Üniversitesi, stratejik hedeflerine ulaşmak için kalite güvence sistemini benimseyen, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına duyarlı, tüm paydaşlar ile etkileşim içerisinde olan bir üniversitedir. Ürettiğimiz bilginin ürüne, teknolojiye ve hizmete dönüşmesi ve bunun eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerine yansıması için durmadan çalışıyoruz. Üniversitemiz yönetim sisteminin niteliksel ve niceliksel olarak gelişmesini esas alarak etkin, verimli, rekabetçi ve girişimci bir üniversite olmayı hedefliyoruz.”
“ÇALIŞMALARIMIZI PERİYODİK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”
Batman Üniversitesinin akademik değerlendirme ve kalite çalışmalarından sorumlu olan Kalite Koordinatörlüğünün Batman Üniversitesinin kalite politikalarını koordine etmek ve Kurum İç Değerlendirme Raporunu (KİDR) hazırlamak üzere önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversitemizin belirlediği ölçülebilir hedeflerin performans göstergelerinin periyodik olarak izlenerek bunun raporlamasını yapmaktayız. Bu şekilde eksik ve zayıf yönlerimizi de ortaya çıkarabiliyoruz. Ulusal ve uluslararası kalite standartlarına ulaşmak için eğitim organizasyonlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz.”
KURUMSAL VE REKABET GÜCÜNE SAHİP BİR ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Kurumsal yapısının yanı sıra rekabet gücüne sahip bir şehir üniversitesi olarak kamu, sanayi, STK ve tüm paydaşlarla iş birliği ile toplum yararına projeler üreten, bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan, girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak amacıyla kalite çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Rektör Demir, kaynakları etkin ve verimli kullanarak tüm paydaşlar için kalite odaklı üniversite ortamı oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in sunumun ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.