"SAĞLIKTA PİYASA DİNAMİKLERİNE TESLİMİYET" Dr. Gündoğdu, yönetmelik ve yasa teklifinin halkın sağlık hakkını kısıtladığını, sağlık çalışanlarının özlük haklarını yok ettiğini belirtti. Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde birinci basamak sağlık hizmetlerinin piyasa dinamiklerine tamamen teslim edileceğini ifade eden Gündoğdu, "Etkililiği kanıtlanmamış Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarının aile hekimliği birimlerinde ücretli olarak yapılmasının toplum sağlığına zarar vereceğini ve sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu" söyledi.
"SAĞLIKTA ŞİDDETİ ARTIRACAK DÜZENLEMELER" Aile hekimliğinde raporların ücretli hale gelmesi ve katkı paylarının artırılmasının, sağlık çalışanları ile hastaları karşı karşıya getirdiği vurgulandı. Dr. Gündoğdu, bu durumun sağlıkta şiddeti artıracağını belirterek, "Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalı ve etkili bir şiddet yasası çıkarılmalıdır" dedi. Sağlık emekçileri, halkın sağlık hakkını ve çalışanların özlük haklarını savunmak için 5 temel taleplerini sıraladı:
"HALKIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ" Sağlık çalışanları, halkın sağlık hakkını savunmak ve nitelikli hizmet için mücadele ettiklerini belirterek, vatandaşları eylemleri desteklemeye çağırdı. Dr. Gündoğdu, "Eylemlerimiz sadece sağlık emekçileri için değil, halkımızın sağlık hakkı içindir" dedi. Sağlık çalışanları, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve kamu otoritesini harekete geçmeye zorlayacaklarını açıkladı. 2-6 Aralık tarihleri arasında üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakacak olan sağlık emekçileri, halkın desteğini bekliyor.