?>

SEÇİM YOK AMA İLK CUMHURBAŞKANI ADAYI ORTAYA ÇIKTI

Batman Üniversitesinde de görev yapmış akademisyen Çelikiz, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı.

GÜNDEM - 3 yıl önce

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin en genç Cumhurbaşkanı adayı olarak İzmit doğumlu Dr. Ekrem Çelikiz, aday adayı olduğunu açıkladı. Türkiye’de mevcut iktidar partileri ve muhalefet partilerinden umudu olmayan büyük bir kitlenin olduğunu ifade eden Çelikiz, Türkiye’yi gençlerle birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi. Türkiye’nin bütün sorunlarının çözümü olduğunu ve bu sorunları da gençlerle birlikte çözebileceklerini ifade etti. Türkiye’deki mevcut eskimiş siyasal partiler ve liderleriyle Türkiye’nin sorunlarının çözümünün mümkün olmadığını, Türkiye’nin yönetiminin tamamen değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin gençlerden oluşan yeni bir yönetim anlayışı ile dünyanın en gelişmiş, demokratik, özgürlükçü bir ülke olması için çalışacaklarını belirtti.

KISA ÖZGEÇMİŞ

Dr. Ekrem ÇELİKİZ, 1982 yılında İzmit’te doğdu. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2011 yılında Beykent Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde master eğitimini tamamladı. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi ve Viyana Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde doktora derecesi aldı. Sırasıyla Batman, Doğuş, Harran ve İbn Haldun Üniversitelerinde 2013 ile 2021 yılları arasında Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Çeşitli televizyon kanallarında haber spikeri ve editör olarak görev aldı. Halen Youtube kanalı üzerinden içerik üretmeye devam ediyor.
Türkiye’nin en genç Cumhurbaşkanı adayı Ekrem Çelikiz’in vaatlerinden bazıları şöyle:
1- “Bütün zorunlu aşıları iptal edeceğim”.
2- “Bütün milletvekili maaşlarını asgari ücrete düşüreceğim”.
3- “Kamudaki bütün makam arabalarını satıp elde edilen gelirle atanamayan öğretmenler sorununu çözeceğim”.
4- “Otomobil alımlarında ÖTV’yi kaldıracağım”
5- “Türkiye’yi düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda dünyanın en özgür ülkesi yapacağım”
6- “Şehir merkezlerindeki bütün AVM’leri kapatacağım. Türkiye’nin her şehrinde yeni küçük girişimci esnafları destekleyeceğim”.
7- Gençlerin Youtube, Tiktok, İnstagram gibi platformlarda vergisiz bir şekilde iş kurmalarını, içerik üretmelerini destekleyeceğim”.
8- “Türkiye’yi dünyanın dizi, film üretim merkezi haline getireceğim”.
9- “Türkiye’yi dünyanın sanat merkezi haline getireceğim. Sanat ile ilgilenen herkesi devlet teşviklerle destekleyecek”.
10- “Türkiye’yi dünyanın kripto para merkezi haline getireceğim. Gençler kripto para uzmanı olarak yetiştirilerek para kazanacaklar”.
11- “55 yaşında kamuda çalışan herkes emekli edilecek. Kamu kurumlarına genç, yetenekli yeni memurlar alacağım. Emeklilik yaşını da 55’e indireceğim”.
12- “Türkiye’de tam olarak kılık kıyafet serbestisi getireceğim. Memurlarda dahil olmak üzere herkes istediği kıyafetle işe gidebilecek”.
13- Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların tamamı Esad ile barış görüşmeleri yapılarak Suriye’ye geri gönderilecek. Afgan sığınmacıların Türkiye’ye girişi engellenecek”.
14- “Sırf Türkiye’ye döviz girişi olsun diye yabancı uyruklu kişilere yapılan ev ve arsa satışlarına son vereceğim”.
15- Türkiye, AB’nin mülteci tampon bölgesi değildir. AB ile yapılan mülteci anlaşmasını iptal edeceğim”.
16- Türkiye’yi kutuplaştırmayacağız. Bütün gençlerimize ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tarihi Türk şahsiyetlerinin sevgisini aşılayacağız”.
17- “Avrupa Birliği ile tam üyelik yerine karşılıklı menfaate dayalı özel bir ortaklık modeli kuracağım. Gümrük Birliği anlaşmasını yenileyeceğim”.
18- “Bütün kamu kurumlarında personel alımlarında sadece liyakati esas alacağım, torpile son vereceğim”.
19- “Türkiye, teknoloji alanında kendi markalarını oluşturacak, oyun, yazılım, sosyal medya platformları vb. alanlarda merkez olacağız”.
20- “Türkiye’de en yüksek maaşı akademisyen ve öğretmenlerimize vereceğiz. Ücretli öğretmenliğe son vereceğiz. En fazla yatırım eğitime yapılacak”.
21- “Zorunlu eğitim 5 yıl herkes için zorunlu olacak. 5.yıldan itibaren öğrencilerimiz yeteneklerine göre uygulamalı meslek eğitimi alacak”.
22- Yeni, özgürlükleri esas alan dünyanın en demokratik anayasasını yapacağız”.

Dr. Ekrem ÇELİKİZ

CUMHURBAŞKANI ADAY ADAYI

Dr.Ekrem ÇELİKİZ-CUMHURBAŞKANI ADAY ADAYI (cumhurbaskaniadayiekremcelikiz.blogspot.com)

 

Haftanın Öne Çıkanları

60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

2021-08-16 16:27 - GÜNDEM

SEÇİM YOK AMA İLK CUMHURBAŞKANI ADAYI ORTAYA ÇIKTI

2021-08-20 14:46 - GÜNDEM

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2021-08-20 11:54 - YAŞAM

OLAĞANÜSTÜ TEHDİT!

2021-08-19 15:18 - YAŞAM

SEKTÖR TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ, “İMARI BOZARIZ”

2021-08-13 15:20 - YAŞAM

TEDİRGİNLİK KONTAK KAPATTIRDI “CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

2021-08-18 16:22 - GÜNDEM

HER ŞEY VAR MARKET YOK!

2021-08-17 16:35 - YAŞAM

TIR MAKASI 20 METRE FIRLADI, YOLDA BEKLEYEN GENCE ÇARPTI…

2021-08-17 16:38 - YEREL

Yeni araç alım fiyatlarında önemli düşüş yaşanması bekleniyor

2021-08-14 17:25 - EKONOMİ

HIRSIZLAR EVE DADANDI

2021-08-15 14:15 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN’IN NÜFUSU 655 BİNE DAYANDI

14:54 - GÜNDEM

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

18:06 - GÜNDEM

Depremin İkinci Yılında Anma Töreni

17:56 - GÜNDEM

Pres Bandına Sıkışan İşçi Can Verdi

16:38 - GÜNDEM

SANAL BAHİS AİLELERİ YOK EDİYOR

16:30 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hüda Par'dan 'Anadil' Yürüyüşü

16:40 - YEREL

Durdurulan Araçta Bir Kilogram Skunk Ele Geçirildi

16:37 - ASAYİŞ

1,5 saatte 120 bin liralık hırsızlık

16:34 - ASAYİŞ

DOÇ. DR. MURAT CİHANGİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

16:30 - YEREL

KADINLAR NAMAZDA ARTIK ÜŞÜMEYECEK

16:25 - YEREL