?>

SEN ÇOK YAŞA UMUT!

Yaklaşık 4 ay önce dünyaya gelen Balikan ailesinin en küçük ferdi Umut, neredeyse 10 milyonda bir görülen iktiyozis hastası olarak dünyaya geldi.

SAĞLIK - 4 yıl önce

Yaklaşık 4 ay önce dünyaya gelen Balikan ailesinin en küçük ferdi Umut, neredeyse 10 milyonda bir görülen iktiyozis hastası olarak dünyaya geldi.
Göz kapakları olmayan, burnu ve kulakları yeni yeni oluşma başlayan Umut bebek, bir süre önce hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

BİR EVDE BİR HASTANEDELER

Dünyada nadir görünen bir hastalık türü olan iktiyozis, halk dilindeki adıyla “balık pulu derisi” hastalığına yakalanan Umut bebek, zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Hastanede geçen uzun sürenin ardından eve getirilen bebeğin bakımı, enfeksiyon riskine karşı büyük bir titizlikle yapılıyor. Neredeyse her gün hastane gittiklerini belirten Anne Duha Balikan, “Çok zor günler yaşadık, aylarca hastanede kaldık, şuan da ise evde tedavisine devam ediyoruz. Enfeksiyona karşı sürekli vücudunu kremliyoruz. Odasına sadece ben giriyorum, o da hastane kıyafetleri. Buna rağmen maalesef sık bir şekilde enfeksiyonu artıyor ve sürekli hastane götürüyoruz. Doktor bize bu hastalığın neredeyse 10 milyonda bir yaşandığını söyledi. Bizden sonra bizi Gaziantep’ten bir aile aradılar onların bebeği de aynı hastalık doğmuş ve maalesef kısa bir süre sonra hayatını kaybetmiş.”

“UMUT’A DÖRT ELLE SARILDIK”

Umut bebeğin hayatta kalabilmesi için büyük mücadele verdikleri belirten Resul ve Duha çifti, “Biz evlendikten sonra aile içinde yaşayan bir çiftiz. Umut dışında iki çocuğumuz daha var. Anne olarak ben vaktimin büyük bir kısmını Umut’un bakımı ve hastane işlerine ayırıyorum, eşim de diğer çocuklarımla ilgileniyor. Bu süreçte çok maddi ve manevi olarak çok zorluk yaşadık. Tüm zorluklara rağmen Umut’un yaşayabilmesi için kendisine dört elle sarıldık. Çocuğumuzun burnu ve kulakları yeni yeni oluşmaya başladı, göz kapakları ise henüz oluşmadı. Ümit ediyoruz ki o da diğer çocuklarımız gibi bizimle hayata dört elle sarılacaktır.”

MUCİZE NEHİR İYİLİK AKIMI UMUT BEBEĞE SAHİP ÇIKTI

Umut’un hastalığı nedeniyle uzun süredir çalışamadığını belirten Baba Resul Balikan, “Ben, kaynak ustasıyım. Ancak bebeğimiz bu hastalıkla doğunca hastane süreci ve durumu sebebiyle uzun süredir çalışmıyorum. Zaman zaman günlük işlere gitmeye çalışıyorum. Ancak bu süreçte maddi olarak da çok zorlandık ve borçlandık. Bu konuda sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımı gören “Mucize Nehir İyilik Akımı” bizimle iletişime geçti. Sağ olsunlar, bebeğimizin odası için gerekli malzemeleri alarak odayı yenilediler, medikal malzeme, mama ve nakit yardımında bulundular. Ayrıca bebeğimizi kendi bünyelerine alarak düzenli olarak bu yardımlara devam edeceklerini belirttiler. Öte yandan diğer iki kızımızın birini kreşe, birini de anaokuluna yazdırarak bize çok büyük destekte bulundular. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Haber: Murat Ezgin

Haftanın Öne Çıkanları

DEVASA PROJEYE 63 MİLYON ÖDENEK

2021-09-29 16:40 - YAŞAM

GÜNDE 800 BİN KARTON ÜRETİMİ YAPILIYOR

2021-10-03 14:30 - EKONOMİ

SEN ÇOK YAŞA UMUT!

2021-10-05 17:09 - SAĞLIK

DÜNYA ŞAMPİYONASINA GÖZ KIRPTI

2021-10-05 14:01 - SPOR

AMATÖR HAFTASI BAŞLIYOR

2021-10-04 11:28 - SPOR

İLUH DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-10-03 15:32 - SAĞLIK

‘ŞÉLIM’ YENİDEN HAYAT BULDU

2021-10-04 11:18 - YAŞAM

SPOR TESİS İŞLERİ YAPTIRILACAK

2021-10-01 11:50 - SPOR

VALİLİK AÇIKLADI; SUAT ŞAHİN’İN VURULMA MESELESİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

2021-10-01 11:04 - GÜNDEM

BEBEKLER KORONA KISKACINDA

2021-10-03 15:31 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKİLDİ

16:22 - SAĞLIK

İLK İKİ GÜNDE 250 ÜNİTE KAN

16:33 - SAĞLIK

KALP KRİZİ GEÇİREN TARAFTAR'IN DURUMU İYİYE GİDİYOR

15:29 - SAĞLIK

BU FORMÜLÜ İHMAL EDERSENİZ BAŞ ETMEK ZORLAŞIR

14:36 - SAĞLIK

YALNIZLIĞA MERHEM OLMAK İÇİN YOLA ÇIKANLAR

15:08 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

SU BORÇLARI 130 MİLYON TL'YE İNDİ!

16:50 - YEREL

İLK İKİ GÜNDE 250 ÜNİTE KAN

16:33 - SAĞLIK

DÜĞÜNDE BUNU YAPAN AYIPLANACAK!

15:44 - YAŞAM

KALP KRİZİ GEÇİREN TARAFTAR'IN DURUMU İYİYE GİDİYOR

15:29 - SAĞLIK

BATMANLI ÖĞRENCİLER ROBOT OLİMPİYATLARINDA

15:18 - EĞİTİM