?>

ŞİFA DEPOSU KEÇİBOYNUZU SOFRALARDA

Doğal ve sağlıklı beslenme trendlerinin etkisiyle, harnup meyvesi olarak da bilinen keçiboynuzu yeniden sofralarda kendine yer buluyor.

YEREL - 5 saat önce

Bağışıklık sistemini destekleyen özellikleriyle dikkat çeken bu meyve, hem geleneksel hem de modern tüketim yöntemleriyle geniş bir kullanım alanı buluyor. Özellikle besin değerleri ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri ile dikkat çeken keçiboynuzu, son yıllarda popülerliğini artırıyor.
Son yıllarda sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttıkça, doğanın sunduğu doğal besinler de yeniden gündeme geliyor. Keçiboynuzu, halk arasında harnup olarak da bilinen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve çeşitli sağlık faydaları sağlayan bir meyve olarak dikkat çekiyor.
Aktar Hüseyin Meviş, Hem geleneksel hem de modern tüketim yöntemleriyle sofralarda yer bulan keçiboynuzu, bu yıl daha fazla ilgi görmeye başladığını söyledi.

"ESKİ ÇAĞLARDAN GÜNÜMÜZE GELEN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ"

Keçiboynuzunun kemik erimesine karşı koruyucu bir rol oynadığını belirten Meviş, " Keçiboynuzu meyvesi, çok eski çağlardan günümüze gelen bir doğal tedavi yöntemidir. Keçiboynuzu, ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde, özellikle İzmir ve Mersin'de doğal olarak yetişmektedir. Günümüzde de tedavi amacıyla çok sayıda kişi tarafından kullanılmaktadır. Keçiboynuzu astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı, kansızlığa, vitamin eksikliklerine ve özellikle B2 vitamini içerdiği için çok tercih ediliyor. Birde mide rahatsızlığına da iyi geldiği gibi bağışıklık sistemini güçlendirmeye çok iyi geliyor." dedi.

" HEM ÇİĞ HEM ÇAY HEM DE PEKMEZ OLARAK TÜKETİLEBİLİYOR"

Keçiboynuzu pekmezi, özellikle inatçı öksürükleri iyileştirmek ve bağışıklığı güçlendirmek amacıyla tercih edildiğini belirten Meviş, "Keçiboynuzu ilk çıktığında yumuşakken tane olarak çiğneyerek yenilebilir. Kuruduktan sonra ise suda 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra çay şeklinde içilebiliyor. Yapılışı; ise iki üç dal keçiboynuzunu parçaladıktan sonra bir cezvede 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülüp bir kapta muhafaza edildikten sonra her sabah ve akşam bir bardak içilmesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"HER YAŞTA TÜKETİLEBİLİNİYOR"

Meviş, "Bu şekilde uğraşmak istemeyenler ise saf sıkımlık keçiboynuzu pekmezini de tercih edebilirler. Keçiboynuzu pekmezi, genellikle küçük ve orta yaşlardaki inatçı öksürükler ve bağışıklık güçlendirmesi için tercih edilmektedir. Fiyatı ise uygundur. Keçiboynuzunun kilosu 135 liradır. Cam kavanozlarda 500 ile 700 gram olan pekmezin fiyatı ise 150 ile 180 lira arasındadır. Keçiboynuzu bebeklerde olduğu gibi en yaşlı insanlarda tüketebiliyor. Herkese tavsiye ederiz." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

2025-02-21 12:22 - ASAYİŞ

HANGİ BİNALAR RİSK ALTINDA?

2025-02-16 16:52 - GÜNDEM

Batman’ın Doğal Cenneti Ziyarete Hazırlanıyor

2025-02-17 15:23 - YEREL

Hem Ehliyetinden Hem Arabasından Oldu!

2025-02-17 10:29 - ASAYİŞ

BEKLENEN YIKIM İÇİN İLK ADIM

2025-02-21 14:41 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYOR

2025-02-18 22:35 - SİYASET

5 MİLYONLUK ARACINI BAĞIŞLADI

2025-02-19 14:07 - YAŞAM

CHP İLE AK PARTİ 514 İSTİFA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2025-02-17 13:08 - SİYASET

KUYUDA ZEHİRLENME: BİR ÖLÜ,BİR YARALI

2025-02-19 15:52 - GÜNDEM

YUMURTA FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

2025-02-16 15:46 - YAŞAM

İlgili Haberler

SASON'DA KADINLAR ÇİLEK LOKUMU ÜRETECEK

16:39 - YEREL

UZMANLAR BATMAN’DAKİ DEPREM RİSKİNİ DEĞERLENDİRDİ

16:44 - YEREL

PROF. DR. ERCAN: BATMAN’DA 7 ŞİDDETİNDE DEPREM OLMAZ

16:38 - YEREL

ŞEF ALİ DEMİR’DEN UYGULAMALI EĞİTİM

14:09 - YEREL

ÇÖLYAK HASTALARINA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

13:41 - YEREL

Günün Manşetleri

PETROL-İŞ’TE BAŞKAN BELLİ OLDU

17:24 - GÜNDEM

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN GÜÇ BİRLİĞİ

16:45 - YEREL

UZMANLAR BATMAN’DAKİ DEPREM RİSKİNİ DEĞERLENDİRDİ

16:44 - YEREL

SASON'DA KADINLAR ÇİLEK LOKUMU ÜRETECEK

16:39 - YEREL

PROF. DR. ERCAN: BATMAN’DA 7 ŞİDDETİNDE DEPREM OLMAZ

16:38 - YEREL