?>

Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük: 4 yaşında değneklerle tanıştım

Henüz 1 yaşındayken yanlış iğne sonucu engelli olan ancak buna rağmen hiçbir zaman yaşam mücadelesinden kopmayarak bugün Batman Üniversitesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Faruk Bedük, engelleri nasıl aştığını ve zorlu mücadelesini bir bir anlat

YEREL - 5 yıl önce

“DEĞNEKLERİN DİLİ OLSA DA KONUŞSA”

Batman Üniversitesi Öğrenci İşleri Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük, “Engellilere örnek bir yaşam tarzıyla hayatta bende varım” diyor. Evli ve 4 çocuk babası Bedük, Batman Üniversitesinde 11 yıldan bu yana görev yapıyor. 23 yıllık memuriyeti döneminde Kültür Turizm Müdürlüğü, Hasankeyf Turizm Danışmanlığı, Diyarbakır il Kültür Turizm Müdürlüğü’nde şeflik, görevlerindeki başarılarından ötürü 20’ye yakın sertifika, takdirname ve teşekkürle taltif edildiğini söyleyen Bedük, “Bir yaşında yüksek ateş sonucu iğneden geçirdiğim felçle sağ ayağım tutmadı. Düşe kalka okula gittim. 4 yaşında değneklerle tanıştım. Değneklerin dili olsa da konuşsa. Çok çektim, fakat eğitimimi hiçbir zaman aksatmadım. İki fakülte bitirdim, biri Turizm otelcilik diğeri ise İşletme Fakültesi. Şimdi de yüksek lisansa hazırlık yapıyorum. Amacım engellilerin yaşama direndiğine dair mesaj vermektir. Bugünlere gelmişsem annem, babam ve aileme borçluyum” dedi.

 “HEP ÖTEKİ OLARAK DEĞERLENDİRİLİYORLAR”

 Engellilerin genelde toplumda öteki olarak değerlendirildiğini ifade eden başarılı müdür, “Genelde bizim gibilerin iyi işler yapamayacağını düşünürler. İşte bu sebeplerden dolayı kendimi hiç ezdirmedim. Zamanında engellilere özel yollar yapılmadığından; toplu taşıma araçları engellilere göre dizayn edilmediğinden günlük yaşamda zorluklar yaşıyoruz. Azimli duruş ve özgüvenimle hayata sıkı sıkı sarıldım. Hayat, benden yaşamdaki diğer mutlulukları alamazdı. Hiç bir zaman hırslarıma kurban olmadım, genelde hislerimi ben dizginledim. Bugüne kadar yapmış olduğum çalışmalardan dolayı amirlerimden sürekli takdirname ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirildim. İş hayatımda başarının yollarını seminerlere katılarak bulmaya çalıştım. Engelli olan çocukların anne ve babalarına sesleniyorum; lütfen çocuklarınızı evlere hapsetmeyin onları yaşamdan koparmayın. Onları her zaman hayatla buluşturun ki, hayat bulsunlar. Ben bunu ailemle aşmaya çalıştım. Amacım, tüm engellilerin engelsiz yaşamla buluşmalarıdır.” İngilizce ve Arapça bilen Bedük, “Hayatı öyle bir yaşa ki hayat seni kıskansın” sloganıyla hareket ettiğini belirtiyor. (Mehmet İslamoğlu)
Haftanın Öne Çıkanları

Korkutan Görüntü; Barajın Dibi Göründü

2019-11-25 17:00 - YAŞAM

Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük: 4 yaşında değneklerle tanıştım

2019-12-02 15:52 - YEREL

BORAN “250 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ”

2019-11-29 16:20 - YEREL

SON GÜN 30 KASIM

2019-11-26 15:47 - YEREL

CEZAEVİNDE ‘DOĞUM’ BEKLENTİSİ!

2019-11-26 17:56 - YEREL

Köylerde ‘kaçak’ gerginliği!

2019-11-26 17:56 - YEREL

Ekmek teknesi çalındı!

2019-12-01 16:29 - YEREL

Uzman Doktor Fethiye Akgül: Grip öldürebilir, aşı önemli!

2019-12-01 14:58 - SAĞLIK

Yurttaş: Tarık hoca ölümden döndü

2019-12-01 17:19 - SPOR

‘ASİVA CAFE’ AÇILDI

2019-12-02 10:47 - YAŞAM

İlgili Haberler

Hüda Par'dan 'Anadil' Yürüyüşü

16:40 - YEREL

DOÇ. DR. MURAT CİHANGİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

16:30 - YEREL

KADINLAR NAMAZDA ARTIK ÜŞÜMEYECEK

16:25 - YEREL

GELECEĞİ GENÇLERLE İNŞA EDİYORUZ

14:36 - YEREL

HASANKEYF'E YENİ YATIRIMLAR

14:32 - YEREL

Günün Manşetleri

Hüda Par'dan 'Anadil' Yürüyüşü

16:40 - YEREL

Durdurulan Araçta Bir Kilogram Skunk Ele Geçirildi

16:37 - ASAYİŞ

1,5 saatte 120 bin liralık hırsızlık

16:34 - ASAYİŞ

DOÇ. DR. MURAT CİHANGİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

16:30 - YEREL

KADINLAR NAMAZDA ARTIK ÜŞÜMEYECEK

16:25 - YEREL