?>

TEYMUR: FİLİSTİNLİLERİ MUHTAÇ BIRAKMAYALIM

Gazze'de yardım faaliyeti yürüten UNRWA'ya yardımları kestiğini açıklayan ülkelere bir tepki de Umut Kervanı Batman Derneği'nden geldi.

YAŞAM - 1 yıl önce

ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkelerin, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yaptığı yardımları durdurmasına tepki gösteren yardım kuruluşları, halkları Müslüman olan ülkelerin liderlerini Filistinlilere daha fazla sahip çıkmaya çağırdı.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı yönündeki siyonist rejimin iddiası üzerine ABD başta olmak üzere en az 10 Batı ülkesinin Filistinli mültecilere finansal yardımı kesmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.
UNRWA'ya yapılan yardımların durdurulmasını kınadıklarını belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, açıklama yaparak Müslümanları ve İslam ülkelerinin liderlerini, Filistinlileri Batı ülkelerinin vereceği yardıma muhtaç bırakmamaya çağırdı.
Nurettin Teymur
" FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE YARDIMLARI KESİLDİ"
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı insanlık dışı vahşete ve katliamlara rağmen HAMAS'ı sahada etkisiz hale getiremediğini belirten Teymur, "İsrail bu kez farklı mecralarda iftira atarak basını ve dünya ülkelerini kendi yaptığı katliamların üstünü örtmeye, konuyu başka tarafa çekmeye çalıştığı aşikardır. Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı çalışanlarını 7 Ekim olaylarına karıştığı yönündeki iddiası üzerine ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden 10 ülke finansal yardımı kestiğini duyurdu. Batılı ülkeler, israilin etkisinde ve yalanlarına kanarak Filistinli kardeşlerimize yardımları kesti." ifadelerini kullandı.
"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"
Filistinli Müslümanlara yapılan yardımların kesilmesini esefle kınadıklarını vurgulayan Teymur, şöyle devam etti:
"Bizde diyoruz ki Müslümanlar olarak kardeşlerimize sahip çıkacağız. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerine sesleniyoruz; Gelin Filistinli kardeşlerimize daha fazla sahip çıkalım, onları Batının vereceği yardıma muhtaç bırakmayalım. İsrail ile olan tüm anlaşmalarımıza son verelim.
"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE YARDIMLARI ARTIRALIM"
Açıklamasında Müslüman halklara da çağrıda bulunan Teymur, "Filistinli kardeşlerimize yardımları artıralım, el ele verelim. Zulmün karşısında olduğumuzu ilan edelim ve bilelim ki Batının ve Birleşmiş Milletlerin kokuşmuş zihniyetinde karşılıksız vermek yoktur. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve onu zalime terk etmemelidir. Bu nedenle tüm imkânlarımızı seferber ederek Filistinli kardeşlerimize desteklerimizi her zamankinden daha fazla artıralım." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN VALİLİĞİ UYARDI

2024-01-28 15:17 - YEREL

O KURUMDA MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ

2024-01-24 00:01 - GÜNDEM

DEM PARTİ ADAYLARINI AÇIKLADI

2024-01-29 17:08 - SİYASET

BATMANLI VALİ, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİNİ KURACAK

2024-01-26 14:34 - YAŞAM

BATMAN'A VALİ YARDIMCISI ATANDI

2024-01-27 01:26 - GÜNDEM

DEM PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

2024-01-25 15:39 - SİYASET

SUYA KAPILAN VATANDAŞ,HAYATINI KAYBETTİ

2024-01-26 16:49 - YAŞAM

IFEST2024 BİLİŞİM FESTİVALİ’NDE 'DEĞİŞİM BİLİŞİMLE GELECEK'

2024-01-28 16:13 - TEKNOLOJİ

CHP ADAYLARINI AÇIKLADI

2024-01-27 21:15 - SİYASET

500 YATAKLI HASTANENİN KAPASİTESİ ARTIRILACAK

2024-01-24 13:51 - SAĞLIK

İlgili Haberler

İSTİHDAMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

16:58 - YAŞAM

PİLLER ATILMASIN, GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILSIN

16:55 - YAŞAM

Türkiye Çevre Platformu: Sulak Alanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya!..

12:17 - YAŞAM

KADINLAR, BİL-MEK KURSLARIYLA İŞ HAYATINA ATILIYOR

15:33 - YAŞAM

VATANDAŞLAR MİNİBÜS ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

17:04 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL