?>

TURAN: BATMAN’IN YENİ KOOPERATİFLERE İHTİYACI YOKTUR

Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, her gün ihtiyaç olmamasına rağmen mantar gibi çoğalan kooperatiflere büyük tepki gösterdi.

GÜNDEM - 6 ay önce

Başkan Turan, Batman merkez başta olmak üzere ilçe ve beldelere sarı dolmuşlara yolcu taşımacılığına şu anda ihtiyaç duyulmadığını, bazı kesimler tarafından kurulan kooperatiflerin de gereksiz olduğunu söyledi.
“TAKSİCİ ESNAFI BİTİRİLMEK İSTENİLİYOR”
Batman genelinde iki yüze yakın taksici esnafının ciddi anlamda maddi olarak sıkıntı içinde olduğunu belirten Başkan Cemil Turan, art niyetli bazı kesimlerin bunu bilinçli olarak yaptığının ve kooperatif açıp birilerini rant sağlamak için olduğunu altını çizdi. Başkan Turan; “Bunların asıl amacı bu işi yapmak ve para kazanmak değildir. Mevcut taksici esnaflarını bitirip, mağdurlar ordusuna yenilerini eklemektir. Yeni güzergâh isteyenler hatları milyonlarca TL karşılığında satıp ortadan kaybolacaklar. Hat alanlarda mağdur olacak. Lütfen bu tür oyunlara gelmeyelim. Batman Şoförler Odası olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız ve mağdur olmalarına da müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
“İPTAL GİRİŞİMLERİMİZ BAŞLADI”
Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün trafik komisyonlarına verilen yeni kooperatif dilekçelerinin iptal edilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, bu işe yeltenenlerin amaçlarının ‘HAT’ satarak taksici esnafımızı mağdur etmek olduğunu söyledi. Son yıllarda kooperatif açıp sırf birilerine rant sağlamak için bir kooperatif çetesi oluştuğunu da biliyoruz. Başkan Turan; “Şu anda şehir içi taksileri ve diğer hat sahiplerinin çarkı dönmüyor. Hepsi zarar etmeye başladı. Bunun üzerine yeni hat ve güzergâhların açılmaya çalışılması ise bazı uyanıkların hat satma hayallerinden başka bir şey değildir. Onun için Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün kendilerine ulaşan dilekçe ve talepleri dikkate almamalarını istiyoruz. Batman Şoförler Odası olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız ve mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.
“SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARIN İSİMLERİ KULLANILIYOR”
Yeni kurulan ve güzergâh isteyen kooperatif yetkililerinin siyasetçi ve bürokratların isimlerini kullandığının altını çizen Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, işin peşini bırakmayacağını söyledi. Başkan Turan; “Bütün siyasetçi ve bürokratlarımızla görüşüyoruz. Onların böyle bir şeyden haberleri yoktur. Onların isimlerini kullananlar yalan söylüyor ve suç işliyorlar. Batman genelinde bir ihtiyaç olsaydı bizde gerekeni yapardık. Ancak şu anda fazlamız var eksiğimiz yok. Lütfen insanların mağdur olmaması için hep birlikte uğraşalım. Günü birlik değil, uzun vadede projelerimizi geliştirelim. Bazı kesimlerin kooperatif adı altında hat satma hayallerini çok iyi biliyoruz. Onlarda bu sektörün can çekiştiğini çok iyi biliyor.” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

BELEDİYEDEN ÖNEMLİ DUYURU

2024-07-20 20:48 - GÜNDEM

3 BATMANLI ABD'DE VEFAT ETTİ

2024-07-22 20:53 - GÜNDEM

BAŞKANIN EŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2024-07-23 08:51 - GÜNDEM

BATMAN BALI'NIN FİYATI BELİRLENDİ

2024-07-21 14:29 - YAŞAM

36 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

2024-07-19 00:09 - GÜNDEM

HAVALİMANINDA SİLAH ATEŞ ALDI

2024-07-21 21:37 - GÜNDEM

CANALP: BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN

2024-07-18 16:13 - GÜNDEM

ESNAFA AVANTAJLI KREDİ FIRSATI

2024-07-17 17:21 - GÜNDEM

ZOR KULLANMAK SON TERCİHİMİZDİR

2024-07-22 14:36 - GÜNDEM

BATMANLILAR BORCUNU ÖDEYEMİYOR

2024-07-18 17:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN VALİLİĞİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

21:37 - GÜNDEM

MİMARLAR ODASI’NDAN “İMAR AFFI” TEPKİSİ

19:45 - GÜNDEM

YABAN HAYATI İÇİN AVCILIK SEZONU KAPANDI

17:27 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL