?>

Üniversite – GAP işbirliği

Batman Üniversitesi ile GAP İdaresi arasında iş birliği toplantısı düzenlendi.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Enerji alanında ihtisaslaşan Batman Üniversitesi, ikili iş birliklerini sağlamak ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret Mutlu, Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Celal Kaya, Enerji ve Kaynak Verimliliği Projeleri Sorumlusu Yılmaz Dağtekin Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. Toplantıya Batman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rohat Cebe ve Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul’da katıldı.
YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ
Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği başta olmak üzere, tüm alanlarda potansiyel iş birliklerini görüşmek amacıyla Batman'da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında bir araya gelen Batman Üniversitesi ve GAP İdaresi Yönetimi, yapılabilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Batman Üniversitesinin enerji alanında yürüttüğü çalışmaları anlatan Prof. Dr. İdris Demir, göreve geldikleri günden bu yana Batman Üniversitesinde enerji alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında “Enerji” alanında ihtisaslaşmaya hak kazanan bir üniversite olmasını sağladıklarını ifade etti. Batman Üniversitesinin enerji alanında marka bir üniversite olması için yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Rektör Demir, yapılabilecek tüm iş birliklerine açık olduklarını kaydetti. Bölge ve ülke kalkınmasına yönelik hayata geçirilecek her projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını anlatan Rektör Demir, “Amacımız petrol şehri olarak anılan Batman’ı enerji alanında da ön plana çıkarmak.” dedi.

“GAP’IN HEDEFİNDE KALKINMA VAR”

Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP), bugüne kadar hazırlanan bölgesel kalkınma plan ve programları arasında en etkin olarak uygulanan proje olduğunu anlatan GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, bu projenin entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri olan bir proje olduğunu söyledi. GAP’ın temel hedefleri kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek yöre halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırarak ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkı sağlamanın bulunduğunu anlatan Açıkgöz, tüm bu hedefler doğrultusunda enerji alanında ihtisaslaşan Batman Üniversitesi ile iş birliklerine hazır olduklarını söyledi. (Bülten Haberi)
Haftanın Öne Çıkanları

ENDOKRİNOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2022-02-07 10:55 - SAĞLIK

2020 yılı ve 2021 yılı Batman nüfus tablosu

2022-02-04 14:52 - YEREL

BİR İLK YAŞANDI…

2022-02-01 14:36 - SAĞLIK

Batman’dan ABD’ye başarı öyküsü

2022-02-02 17:03 - YAŞAM

Torpilli imam teklifine sert tepki

2022-02-03 11:36 - SİYASET

İHD “yüzlerce faili meçhul cinayet işlendi”

2022-02-06 15:45 - YEREL

SONGÜL KORKMAZ’IN ACI GÜNÜ

2022-02-04 12:14 - YAŞAM

ENGELLİ GENCİN HAZİN SONU

2022-02-07 16:11 - GÜNDEM

ÇOCUK CERRAHI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2022-02-03 11:26 - SAĞLIK

ŞOFÖRLER ODASINDA YENİ DÖNEM

2022-02-05 18:40 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN'DA EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ MASAYA YATIRILDI

15:39 - EĞİTİM

BURSLULUK SINAVI YAPILDI

13:02 - EĞİTİM

Minik Mucitler Bilim Şenliğinde Buluştu

13:52 - EĞİTİM

84 AKADEMİSYEN 10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

12:48 - EĞİTİM

DİN GÖREVLİLERİ VE ÖĞRETMENLER YENİDEN BULUŞUYOR

11:17 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL

BATMAN GAZETESİ’NDEN KÜLTÜREL GELİŞİME DESTEK ZİYARETİ

14:54 - YEREL