?>

ÜNİVERSİTENİN ARAZİ TAHSİSİ KALDIRILDI

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yazısı üzerine Hazineye ait Ciğerlo Köyü'ndeki bir taşınmazın depolamalı güneş santrali projeleri için Üniversiteye ait tahsisinin kaldırılması talebini değerlendirdi. Söz konusu alanda planlanan veya düşünülen bir proje olmadığı belirtilerek tahsisin kaldırılmasına karar verildi.
Basın bildirisinde:
"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 25.01.2024 tarihli ve 148743 sayılı yazısı ile Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması, etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla hali hazırda boş ve kullanılmadığı anlaşılan Batman İli, Merkez İlçe, Ciğerlo Köyünde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 2052 ada 4 parsel numaralı ve 1.830.727,20 m² yüzölçümlü taşınmazın yapılması planlanan depolamalı güneş santrali projeleri için 700.000,00 m² lik kısmının Üniversitemize ait olan tahsisinin kaldırılması hususunda kurum görüşümüz talep edilmiştir.
Söz konusu taşınmazın tahsisine ilişkin konu, Üniversitemizin 01.02.2024 tarih ve 04 sayılı toplantısının 5. Sırasında gündeme alınmıştır. Yönetim kurulunda bu konu görüşülmüş ve bahse konu alanda planlanan veya düşünülen bir proje olmadığından ve ilgili mevzuatı gereği tahsisin kaldırılabileceği yönündeki görüşün Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bildirilmesine ilişkin Üniversite Yönetim Kurulumuzun 01.02.2024 tarih ve 2024/04-05 sayılı kararıyla karara bağlanmıştır.
Bilindiği üzere, mülkiyeti hazineye ait taşınmazlara ilişkin tüm takdir yetkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olduğundan Üniversitemizin görüş bildirme dışında iş ve işlem yapma yetkisi bulunmamaktadır. Tahsisi kaldırılan taşınmazların hangi projelere ve kime tahsis edileceğine ilişkin yetki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğünün takdirindedir.
Söz konusu işlem, aşağıda yer alan Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmeliğin 9. Maddesi çerçevesinde yapılmıştır.
“Tahsisin kaldırılması
MADDE 9 – (1) Tahsis işlemi;
a) Kamu hizmetinin sona ermesi,
b) Taşınmazın tahsis amacı dışında kullanılması veya maliki kamu idaresinin izni olmaksızın üçüncü kişilere kullandırılması,
c) Taşınmazın en az iki yıl boş bırakılması veya hiç kullanılmaması,
ç) Taşınmazın tahsis amacının değişmesi,
d) İmar plânıyla, taşınmazın başka bir amaca ayrılması,
e) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen tedbirleri alma ve bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi,
f) Tahsis amacının ortadan kalkması halinde,
durumlarında, tahsis yapılan kamu idaresinin görüşü alınmaksızın tahsisi yapan kamu idaresinin merkez veya taşra birimlerince resen kaldırılabilir.
(2) Birinci fıkranın (d) bendine göre tahsisin kaldırılması işlemlerinde, imar planının yapımı aşamasında tahsisli kamu idaresinin uygun görüşünün alınmamış olması durumunda ilgili kamu idaresinin görüşü alınır.
(3) Birinci fıkranın (f) bendine göre tahsisin kaldırılması işlemi, adına tahsis yapılan idarenin isteği üzerine de, tahsisi yapan malik kamu idaresi tarafından yapılabilir” ifadelerine yer verildi.
Tahsisi kaldırılan taşınmazın projelendirilmesi ve yeni tahsislerle ilgili yetki ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde bulunmaktadır.”
Haftanın Öne Çıkanları

AKBANK GÜLTEPE ŞUBESİ AÇILDI

2024-02-04 16:31 - YAŞAM

3 BİN YILLIK GÖLDE ÇALIŞMA YAPILACAK

2024-02-01 17:19 - KÜLTÜR

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ZAM YAPILDI

2024-02-02 23:34 - GÜNDEM

GAZETEMİZ KUTLANIYOR

2024-02-01 17:17 - GÜNDEM

KAYRASPOR’A ‘10 NUMARA’ TRANSFER

2024-02-02 13:18 - SPOR

JUDO ŞAMPİYONASINA İKİZLER DAMGA VURDU

2024-01-30 17:16 - SPOR

FURKAN ÇELİK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2024-01-31 15:33 - SPOR

“ÇOCUKLARI BİLİNÇLİ BİR KULLANICI YAPMALIYIZ”

2024-01-29 16:38 - YAŞAM

ASLAN: METAL SANAYİ SİTELERİ ŞEHİRLER İÇİN ELZEMDİR

2024-02-01 16:18 - YAŞAM

DOLAR-EURO BUGÜN NE KADAR?

2024-02-01 10:59 - EKONOMİ

İlgili Haberler

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM

YENİ EVLENECEK GENÇLERE DESTEK

14:07 - YAŞAM

GÖRME ENGELLİ GAZİYE AKILLI BASTON

15:15 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ ÇOCUKLARINDAN ANLAMLI BAĞIŞ

10:07 - YAŞAM

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA FECİ KAZA

13:20 - ASAYİŞ

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARI ZİYARET ETTİ

15:57 - YEREL

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM