?>

Vefatı, Çocukları Derinden Üzdü

Fatih Mahallesi’nde uzun yıllar boyunca bakkal işleten 54 yaşındaki Zeki Ekincin’in ani vefatı, mahalledeki çocuklar için büyük bir kayıp oldu.

YAŞAM - 3 ay önce

Her gün güler yüzle alışveriş yapan çocuklar, Ekincin’in kaybıyla derin bir üzüntüye boğuldu. Zeki amcalarının vefatının ardından, küçük yaşlardaki çocuklar duygularını kağıda döküp, Ekincin’in bakkal dükkanının duvarına astılar. Yazdıkları satırlar, görenleri derinden etkileyip duygulandırdı.
Çocukların yazdığı notlardan birinde, "Mekanın cennet olsun abim. Allah rahmet eylesin. İyiliğimiz için bize sigara satmıyordun. Çok üzüldüm, keşke böyle olmasaydı. Çok sevdik seni," ifadeleri yer aldı. Mahalleli çocukların bu içten mesajı, Zeki Ekincin’in mahalledeki herkes için ne kadar değerli bir insan olduğunu gözler önüne serdi.
Bir diğer notta ise, "Sen gittin biz ne yapacağız? Abi seni çok seviyoruz. Kimse senin yerine geçmeyecek, elbet bir gün biz de öleceğiz. Nur içinde yat abim. Artık kim bize borç yapacak, kim bizim için eşyalar bitmesin diye saklayacak, bize bedava verecek. Allah mekanını cennet etsin," sözleriyle Ekincin’in sadece bir bakkal olmadığının, aynı zamanda mahalledeki çocuklar için bir abi, bir arkadaş, bir güven kaynağı olduğu vurgulandı.
Zeki Ekincin’in vefatı, sadece bir esnaf kaybı değil, mahalledeki çocuklar için kaybolan bir dost, bir güven figürü oldu. Ekincin, yıllarca mahalle çocuklarına sigara satmamış, onları doğruyu ve yanlışı öğretmeye çalışmış, her zaman çocukların yanında olmuştur. Çocuklar, Zeki amcalarının vefatının ardından, kaybettikleri bu değerli dostlarını hiç unutmayacaklarını ve onun iyiliklerini her zaman hatırlayacaklarını ifade ettiler.
Zeki Ekincin’in vefatı, mahalledeki herkesin yüreğinde derin bir iz bıraktı. Çocukların yazdığı bu anlamlı mesajlar, Ekincin’in hayatını, mahalleye kattığı iyiliği ve insani değerleri bir kez daha hatırlattı. Zeki amca, mahalledeki çocukların kalbinde yaşamaya devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Akrabalar Arasında Bıçaklı Kavga

2024-11-13 12:50 - YAŞAM

Batman Valiliğinden Kuvvetli Yağış Uyarısı!

2024-11-18 09:59 - YAŞAM

BATMAN’DA DEM PARTİ MİTİNGİNE İZİN ÇIKTI

2024-11-15 16:53 - GÜNDEM

Vefatı, Çocukları Derinden Üzdü

2024-11-19 11:30 - YAŞAM

20 Günlük Yaşam Mücadelesi Son Buldu

2024-11-18 10:13 - YAŞAM

EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 24 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

2024-11-16 20:16 - GÜNDEM

Vali Canalp İddialarını Reddetti

2024-11-18 10:24 - GÜNDEM

2. GASTRONOMİ FESTİVALİ’NİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNE YOĞUN İLGİ

2024-11-18 13:55 - GÜNDEM

BATMAN İL ÖZEL İDARESİ PERSONEL ALIMLARI TAMAMLANDI

2024-11-16 20:08 - GÜNDEM

BU KADAR GAZ SIKMAYA GEREK VARMIYDI

2024-11-15 18:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İSTİHDAMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

16:58 - YAŞAM

PİLLER ATILMASIN, GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILSIN

16:55 - YAŞAM

Türkiye Çevre Platformu: Sulak Alanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya!..

12:17 - YAŞAM

KADINLAR, BİL-MEK KURSLARIYLA İŞ HAYATINA ATILIYOR

15:33 - YAŞAM

VATANDAŞLAR MİNİBÜS ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

17:04 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL