?>

“YATIRIMCILARA DESTEK ARTIRILMALI”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: “İstihdama dayalı firmalar, girişimciler desteklenmeli”

SİYASET - 5 yıl önce

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Sason ilçesinde istihdama ve üretime dayalı çalışan firmaları ziyaret edip incelemelerde bulundu. İlçede ilk olarak beton santrali ve asfalt plenti firmasını ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, firma sahibi Fikret Avcı karşıladı. İlçede yürüttükleri çalışmaları hakkında Davut Şahin’e bilgiler aktaran Avcı, yaklaşık 60 işçi istihdam ettiklerini belirtti. Beraberindeki heyet ve firma sahibi Fikret Avcı ile beraber tesisi gezen Şahin, ilçede böylesi bir firmanın hizmet vermesinin ilçe sakinleri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
Ardından Şahin, ilçede faaliyet gösteren ve yaklaşık 130 kişinin istihdam edildiği tekstil firmasına geçti. Burada firma yetkilileri tarafından karşılanan Şahin, firma hakkında bilgi alarak üretimi yerinde inceledi. Özellikle ilçelerde üretim ve istihdamın artırılması için yapılan bütün çalışmaları çok önemsediklerini söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, bu tür firmaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.
“HEM SASON HALKINA HEM DE BATMAN EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLIYOR”
İlçedeki beton santrali ve asfalt plenti firmasının halk için çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Sason ilçemizde üretim ve istihdama dayalı çalışan iki tesisi ziyaret ettik. Birinci gezimiz Sason Beton Santraliydi. Yıllardır bu beton santrali Sason halkına hizmet veriyor, ciddi bir istihdam durumu da söz konusudur. Özellikle son bir aydır bünyesine bir de asfalt plentini de katmış. Sason ilçemizde bir beton santrali ve asfalt plentinin olması ilçe halkı için önemli bir durumdur. Ayrıca bu tesiste 50-60 kişi de istihdam edilmektedir. Tesis gerçekten kaliteli bir ürün ortaya çıkarmaktadır. Hem Sason halkına hem de Batman ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bu anlamda bu tesisin girişimcilerini tebrik ediyoruz” dedi.
 “İŞSİZLİĞİN AZALMASI İÇİN GİRİŞİMCİLER DESTEKLENMELİ”
Batman’ın bu gibi tesislere ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Şahin, “Yine ilçemizde hizmet veren bir tekstil firmasını ziyaret ettik. Bu firmada da yaklaşık 130 kişi istihdam edilmektedir. Bu da bizi sevindirdi. Çünkü HÜDA PAR olarak Batman’ın işsizlik sorununu biliyoruz. Maalesef Batman’ımız işsizlik sıralamasında ilk sıralarında yer alıyor. Bu gibi istihdama dayalı tesislerin memleketimizde çoğalması genç nüfusun batı illerine gidip çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu da birçok anlamda bizim için değerli ve gereklidir. Dolayısıyla yetkililerin de bu gibi girişimcileri desteklemesi, varsa önlerindeki engeli kaldırması ve teşvik etmesi lazım. Bu tesislerin diğer girişimcilere de örnek olmasını diliyorum.” diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

SESİYLE BÜYÜLÜYOR

2020-08-26 17:55 - MAGAZİN

HASANKEYF’TE İLK KEZ TÜPLÜ SU DALIŞI YAPILDI

2020-08-23 17:10 - YAŞAM

LEZZETİN ADI ‘CEFAN KAVUNU’

2020-08-27 12:16 - YAŞAM

"Okulları hep birlikte açacağız"

2020-08-23 13:56 - RÖPORTAJLAR

BATMAN'DA FECİ ÖLÜM...

2020-08-26 22:27 - GÜNDEM

KIRTASİYECİLERİN UMUTLU BEKLEYİŞİ

2020-08-27 13:43 - EĞİTİM

BATMAN'DA CADDE ORTASINDA CİNAYET!

2020-08-25 21:08 - GÜNDEM

Din alimlerinden ‘epilasyon’ fetvası

2020-08-26 14:07 - GÜNDEM

TEK KİŞİ ÇİFT BİSİKLET SÜRDÜ

2020-08-24 18:00 - YEREL

BELDE DE SİLAHLI KAVGA

2020-08-26 22:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BAKAN YERLİKAYA’DAN MHP’YE ZİYARET

15:32 - SİYASET

VATANDAŞIN DAVETİNE AK PARTİ'DEN ANINDA YANIT

12:20 - SİYASET

7 SİYASİ PARTİ DENETLENDİ

10:21 - SİYASET

BATMAN'A 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM

15:25 - SİYASET

RAMANLI'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI: HELALİNDEN KAZANIN

11:50 - SİYASET

Günün Manşetleri

HAYVANLARIN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANACAK

14:17 - YEREL

YETİMLER GÜNÜNDE AĞIRLANDILAR

14:11 - YEREL

AYAKLARI YERE SAĞLAM BASAN KADINLAR

13:18 - RÖPORTAJLAR

KADIN İSTİHDAMI MASAYA YATIRILDI

13:13 - YEREL

MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN KAN BAĞIŞI

13:10 - YEREL