?>

YILMAZ: BATMAN'A YENİ HASTANE YETMEZ

Demokrasi ve Atılım Partisi Batman İl Başkanımız Sayın Şehmus Yılmaz, ilimizde yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK - 5 ay önce

Başkan Yılmaz, mevcut hastanelerin Batman halkına hizmet vermekte yetersiz kaldığını ve sağlık altyapısının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
İluh Devlet Hastanesi’nin acil olarak yenilenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Yılmaz, “Mevcut durumda, ilimizdeki devlet hastaneleri Batman’ın sağlık ihtiyacını karşılamakta büyük güçlük çekiyor. Bütün yük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin omuzlarına binmiş durumda. Bu sürdürülebilir değil” dedi.
“YENİ HASTANE YETERSİZ KALACAK”
Yapılacak yeni hastanenin yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu belirten Başkan Yılmaz, bu konuda daha geniş bir planlama gerektiğini söyledi.
“500 yataklı yeni hastane, Batman’ın sağlık ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanacak. En az 800 yatak kapasitesine sahip bir hastane inşa edilmesi zorunlu” şeklinde konuşan Başkan Yılmaz, mevcut planlamaların kentin büyüyen sağlık ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti.
“RANDEVU SİSTEMİ VE ÖZEL HASTANE MAĞDURİYETİ”
Başkan Yılmaz, randevu sistemindeki sorunlara da dikkat çekerek, vatandaşların hastanelerden muayene almakta güçlük çektiğini ifade etti.
Başkan Yılmaz, “Halkımız sağlık hizmetine ulaşmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Randevu alamayan vatandaşlar özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyor. Hastaneye giden halkımız acil doktorlarına muayene oluyor, ilgili hekime sıra alamıyor. Halkımız, özel hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Geçim sıkıntısının yanında özel hastanelere ek ücret ödemek zorunda kalıyor” dedi.
Başkan Yılmaz, sağlık hizmetlerindeki sorunların çözümü için hükümeti ve ilgili bakanlıkları göreve çağırarak, Batman halkının sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için yetkililerin acil adım atması gerektiğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

İLÇE GELİŞİM PLANLARI MASADA

2024-11-08 15:00 - GÜNDEM

ÇİN CEVİZİ BATMAN'DA REVAÇTA

2024-11-08 16:20 - GÜNDEM

MİNİK MUCİTLER İCATHANE'DE

2024-11-07 12:30 - TEKNOLOJİ

PETROLSPOR YÖNETİMİ: BİZE BU OYUNLARLA GELMEYİN

2024-11-10 13:22 - SPOR

KÖYDE ÇALINAN KOYUNLAR BATMAN'DA BULUNDU

2024-11-07 16:43 - GÜNDEM

BİM ŞUBESİ HEDEF ALINDI

2024-11-10 12:54 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİNDEN DUYURU

2024-11-07 00:38 - GÜNDEM

BATMAN PETROLSPOR-AFYONSPOR MAÇI ERTELENDİ

2024-11-12 14:30 - SPOR

KUŞÇUKURU KÖYÜ’NDE 13 YILLIK HASRET, KELHOKİ AİLESİ ADALET BEKLİYOR

2024-11-10 16:03 - YAŞAM

ODUNCU'DAN POLİS MÜDAHALELERİNE SERT TEPKİ

2024-11-06 16:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN'DA DİYABET OKULU AÇILDI

17:28 - SAĞLIK

ACİL SERVİS DAHA ERİŞİLEBİLİR, DAHA KONFORLU OLUYOR

16:33 - SAĞLIK

Merdivenler herkes için yararlı değil 

10:05 - SAĞLIK

11 Ton Kurtlanmış Ceviz Ele Geçirildi

09:48 - SAĞLIK

BATIGÖZ’DEN HAKEMLERE SAĞLIK DESTEĞİ

15:15 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

MÜSTAKİL EVDE YANGIN

17:51 - YEREL

OTOMOBİL BİNAYA GİRDİ

17:46 - YEREL

CANSUYU DERNEĞİ 2025 KURBAN HİSSE BEDELLERİNİ AÇIKLADI

17:45 - GÜNDEM

TABİP ODASI’NDAN “SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN” ÇAĞRISI

17:36 - GÜNDEM

BATMAN'DA DİYABET OKULU AÇILDI

17:28 - SAĞLIK