?>

Yılmaz: Sağduyu Zamanı!

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz’dan Kayyum Sonrası Olaylara Sağduyu Çağrısı

GÜNDEM - 3 ay önce

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman Belediyesine kayyum atanmasının ardından kentte yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçme ve seçilme hakkının korunmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, “Ya adaylık kriterleri yeniden düzenlenmeli ya da seçilen kişilerin halkın iradesine uygun olarak görevde kalmalarına saygı gösterilmelidir” dedi.
Yılmaz, toplu yaşam alanlarına zarar verilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını vurgulayarak, “Kimsenin sokakları panayır alanına çevirme hakkı yok. Gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz; güzel Batman’ımıza zarar vermeye hakkınız yok,” şeklinde konuştu.
Batman’da yaşanan olayların kent ekonomisine ve günlük yaşama zarar verdiğini belirten Yılmaz, “Caddeler kapatılmış, esnaf dükkânlarını açamaz hâle gelmiş durumda. Bu, esnaf için olduğu kadar Batman ekonomisi için de büyük bir kayıp. Esnafın daha fazla mağdur olmaması için olayların bir an önce son bulması şart,” diyerek yetkililere kentteki gerginliği azaltma çağrısında bulundu.
Gençlerin ve çocukların olaylarda yer almasını eleştiren Yılmaz, “Çocukların ve gençlerin eline taş değil, kalem yakışır. Bu tür olayları geniş bir perspektiften ele alarak, gençlerimizi korumak ve onlara sağlıklı bir gelecek sunmak hepimizin sorumluluğu,” dedi.
Batman’da artan gerginlikle sokakların adeta savaş alanına döndüğüne dikkat çeken Yılmaz, “Batman halkı normal yaşantısına dönmek istiyor. Siyasi parti temsilcileri ve yetkililer olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu olayların sona ermesi için herkes elini taşın altına koymalı,” ifadeleriyle sağduyu çağrısında bulundu.
Görevden alınan belediye başkanının yargı süreci sonuçlanana kadar sağduyulu olunması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kırarak, dökerek ve yakarak bir yere varamayız. Bu durum, en çok halkımıza ve esnafımıza zarar veriyor. Batman için, Batman halkı için sağduyuyu elden bırakmamalıyız,” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN VALİLİĞİNDEN DUYURU

2024-11-07 00:38 - GÜNDEM

TAVANA ASTIĞI İPLE YAŞAMINA SON VERDİ

2024-11-07 11:40 - GÜNDEM

VALİLİKTEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

2024-11-07 23:36 - GÜNDEM

KAYYUM’DAN İLK İCRAAT

2024-11-05 14:42 - GÜNDEM

OTELLER BOŞALDI

2024-11-06 16:52 - GÜNDEM

NARİN GÜRAN DAVASINDA İLK KARAR VERİLDİ

2024-11-07 11:41 - GÜNDEM

BATMAN PETROLSPOR'DA AYRILIK

2024-11-04 19:29 - SPOR

BABA OĞLUNU BIÇAKLADI

2024-11-03 12:08 - GÜNDEM

KÖYDE ÇALINAN KOYUNLAR BATMAN'DA BULUNDU

2024-11-07 16:43 - GÜNDEM

GÖZALTINDAKİ ŞAHSA SALDIRI

2024-11-03 12:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN VALİLİĞİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

21:37 - GÜNDEM

MİMARLAR ODASI’NDAN “İMAR AFFI” TEPKİSİ

19:45 - GÜNDEM

YABAN HAYATI İÇİN AVCILIK SEZONU KAPANDI

17:27 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

14:39 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL