?>

YİNE Mİ VAHŞİ SULAMA?

Defalarca yazıyor ve çiziyoruz; ancak bu memlekette vahşi sulama bir türlü sona ermiyor.

GÜNDEM - 10 ay önce

Bu soruna bir dur denmiyor ve vatandaşların talepleri göz ardı ediliyor. Yeraltı suları tükendiğinde mi ciddiye alınacak?
UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR
Batman'ın tarım arazilerinde kullanılan vahşi sulama yöntemleri, su kaynaklarının hızla tükenmesine ve toprak verimliliğinin azalmasına neden oluyor. Uzmanlar, vahşi sulamanın yeraltı sularını hızla tükettiğini ve su krizine zemin hazırladığını defalarca dile getirdi. Ancak, bu uyarılar hala yeterince dikkate alınmıyor.
YETER ARTIK
Vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu sorunun acilen çözülmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep ediyor. Yerel halk, modern sulama tekniklerine geçilerek su tasarrufu sağlanması ve tarım verimliliğinin artırılması gerektiğini belirtiyor.
ÇÖZÜM BEKLİYOR
Vahşi sulamanın yol açtığı çevresel ve ekonomik zararların farkında olan vatandaşlar, yetkililerin derhal harekete geçmesini istiyor. Bilinçsiz su tüketiminin önüne geçilmesi için eğitim kampanyaları düzenlenmeli, modern sulama sistemlerine geçiş teşvik edilmeli ve bu konuda yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
SU KAYNAKLARIMIZI KORUYALIM
Batman'ın geleceği için su kaynaklarımızı korumak zorundayız. Yetkilileri, bu sorunu çözmek için acilen adım atmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, yeraltı suları tükendiğinde geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş olacağız. Çevresel sürdürülebilirlik ve su kaynaklarının korunması için hep birlikte sorumluluk alalım.
Bu hayati sorunun çözümü için yetkililerin gerekli hassasiyeti ivedilikle göstermesi ve vahşi sulamanın yerine sürdürülebilir sulama yöntemlerinin benimsenmesi gerekmektedir. Batman'ın geleceği için su kaynaklarımızı korumak ve daha bilinçli bir tarım politikası izlemek zorundayız.
Haftanın Öne Çıkanları

NASIROĞLU: TAKDİRE ŞAYANDIR

2024-07-01 14:41 - SİYASET

ODUNCU’DAN, ÇOKLU MAAŞ SORUSU

2024-06-28 17:20 - GÜNDEM

DEV ETÇİL ÇEKİRGE

2024-06-30 13:25 - YAŞAM

BATMAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

2024-06-30 14:22 - GÜNDEM

ÜNİVERSİTE, BLOCKCHAIN FUARI'NDA

2024-07-01 14:57 - TEKNOLOJİ

DÖRTYOL KAVŞAĞI'NDA KAZA

2024-06-30 19:49 - GÜNDEM

YARIM ASIRLIK AĞAÇ

2024-06-26 16:25 - GÜNDEM

EKMEN: DEDAŞ TAZMİNATLARI ÖDEMELİ

2024-06-26 11:46 - SİYASET

66 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ

2024-06-30 15:37 - SAĞLIK

ÇEVRECİLERDEN BEŞ TALEP

2024-06-27 13:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

CANSUYU DERNEĞİ 2025 KURBAN HİSSE BEDELLERİNİ AÇIKLADI

17:45 - GÜNDEM

TABİP ODASI’NDAN “SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN” ÇAĞRISI

17:36 - GÜNDEM

SES BATMAN ŞUBESİ: "ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ"

16:29 - GÜNDEM

BAŞKAN EKMEN’DEN BATMAN’A SOSYAL KONUT MÜJDESİ

12:48 - GÜNDEM

TÜRKİYE'DEN 25 GÖNÜLLÜ SAĞLIKÇI

12:30 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MÜSTAKİL EVDE YANGIN

17:51 - YEREL

OTOMOBİL BİNAYA GİRDİ

17:46 - YEREL

CANSUYU DERNEĞİ 2025 KURBAN HİSSE BEDELLERİNİ AÇIKLADI

17:45 - GÜNDEM

TABİP ODASI’NDAN “SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN” ÇAĞRISI

17:36 - GÜNDEM

BATMAN'DA DİYABET OKULU AÇILDI

17:28 - SAĞLIK