?>

"Yoğun bakımda yatanların hemen hepsi aşısız"

SAĞLIK - 3 yıl önce

Batman’da yoğun bakım servisinde yatan hastaların yüzde 95’inin aşısız olduğunu belirten Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, vatandaşları aşı olmaya çağırarak hayatlarını riske atmamalarını istedi. Pamukçu, Batman’daki hasta durumu, aşılama çalışmaları, vaka sayıları konusunda İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Yatan ve yoğun bakım hastalarının hemen hemen hepsinin aşı hakları bulunmasına rağmen aşı olmayan vatandaşlardan oluştuğunu, bu hastaların içinde gençlerin de bulunduğunu vurgulayan Pamukçu, vatandaşları aşı olmaya çağırdı. Yeni varyantın gençleri de vurduğunu ifade eden Pamukçu, salgından korunmanın tek yolunun aşıları yapmak olduğunu söyledi.
300 civarında yatan hastaları bulunduğunu, bunlardan 70 tanesinin yoğun bakımda yatan hasta olduğunu aktaran Pamukçu, son günlerde Batman’da aşı olan vatandaşların sayısının arttığını kaydetti. Aşı yapma oranının yüzde 66’ya çıktığını anlatan Pamukçu, hedeflerinin bu oranı yüzde 75’e çıkarıp mavi kategoriye geçmek olduğunu belirtti.

“Vaka sayısı aşıyla azalmaya başladı”

Pamukçu, “6 Eylül’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da aşılanmayanlara yönelik bazı kısıtlamalar başladı. Şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların aşı takvimlerini yapması veya 48 saat içerisinde Negatif PCR testi ile ilgili görevlilere ibraz etmesi gerekmektedir. Vatandaşların aşıya olan ilgisiyle çok hızlı bir şekilde mavi kategoriye geçmeyi beklemekteyiz. Yaklaşık bir aydır ilimizde yoğunlaşan vaka sayıları vatandaşlarımızın aşıya olan ilgisi ile beraber azalmaya başladı. Bu anlamda bütün Batman halkını, kamu ve özel sağlık tesislerimizde aşılanmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Aşı olmayan genç hasta sayısında artış var”

Hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan hastaların hemen hepsinin kendilerine aşı hakkı tanımlandığı halde aşılarını yaptırmayanlardan oluştuğuna dikkat çeken Pamukçu, şöyle devam etti:
“Yoğun bakım servislerinde yatan hastaların yüzde 95’inden fazlası aşı hakkı olup aşılanmayan kişilerden oluşuyor. Genç hastalarda aşı takvimine uymamaktan dolayı yatan hasta sayısının arttığını görüyoruz. Bu anlamda yaşı genç olup yoğun bakımda yatan hastaların olması, onlara hizmet eden sağlık çalışanlarımızı da çok ciddi bir şekilde etkilemektedir. Biz genç yaşlı demeden tüm vatandaşlarımızı aşı haklarından faydalanmaları için sağlık tesislerimize davet ediyoruz.”

“Yoğun bakımda 70 hasta var”

Aşıya rağbetin artması halinde vaka sayılarının da düşeceğini dile getiren Pamukçu, “Şu anda yoğun bakım servislerinde 70 dolayında yatan hastamız var. Tüm sağlık tesislerimizin servislerinde 300 dolayında yatan hasta sayımız var. Eğer genç yaşlı demeden aşıya yeterince rağbet edersek hasta sayılarının düşeceğini ön görüyoruz. Herhangi bir semptom şikâyeti olan vatandaşlarımızın hiç geciktirmeden ücretsiz olarak sunulan PCR testlerini yapmaları için sağlık tesislerimize başvurmalarını rica ediyoruz.” dedi.

“Vaka sayısı 100 binde 389 kişi”

Hedeflerinin yüzde 75’i aşıp mavi kategoriye geçmek olduğunu söyleyen Pamukçu, “Sağlık Bakanlığının en son verilere göre Batman’da vaka sayımız 100 binde 389 kişi olarak açıklandı. Batman il genelindeki aşı oranımız yüzde 66 oranında. Bu anlamda geçen hafta sarı kategoriye geçtik. Hem Batman halkının hem de Batman’daki sivil toplum kuruluşlarının desteğini almaktayız. Vatandaşlarımızın yoğun rağbeti ile okul sezonunun açılmasıyla hızlı bir şekilde yüze 75’i aşıp mavi kategoriye geçmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aşıya davet

Konuşmasının sonunda Pamukçu şunları söyledi: “Daha önce 12 yaş kronik hastalara tanımlanan aşı hakkı bu hafta itibari ile velilerinin de talebi ile tüm çocuklara uygulanabilecektir. Bu anlamda bütün halkımızı sağlık çalışanlarına ve bilime güvenip aşılanmaya davet ediyorum.”  

Haftanın Öne Çıkanları

TARLADA FECİ ÖLÜM

2021-09-05 15:59 - GÜNDEM

GONDOLDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ

2021-09-05 16:00 - GÜNDEM

AK PARTİ BATMAN İL ESKİ BAŞKANI VEFAT ETTİ

2021-09-03 12:07 - GÜNDEM

"Yoğun bakımda yatanların hemen hepsi aşısız"

2021-09-07 11:09 - SAĞLIK

BATMAN’IN TEK SÜRYANİ ASILLI VATANDAŞI YAŞAMINI YİTİRDİ

2021-09-01 16:58 - YAŞAM

PARKA TRAFO TEPKİSİ!

2021-09-03 16:11 - YEREL

ADALET BAKANLIĞINDAN PERSONEL ALIMI (MÜHENDİS)

2021-09-06 12:28 - TEKNOLOJİ

EĞİTİM SEN, KÜRTÇE EĞİTİM TALEP ETTİ

2021-09-06 13:15 - EĞİTİM

SALEP DENEMESİ YAPILACAK

2021-09-01 16:54 - YEREL

Hasankeyf’te sıra geceleri

2021-09-01 16:20 - YEREL

İlgili Haberler

Kireçli Su Saçta Kaşıntı ve Egzamaya Neden Oluyor

15:01 - SAĞLIK

BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZM. DR. MURAT SOLMAZ GÖREVE BAŞLADI

15:06 - SAĞLIK

BATMAN İl SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE UZM. DR. MURAT SOLMAZ ATANDI

16:37 - SAĞLIK

SAĞLIK-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

13:04 - SAĞLIK

LITTLE CHEF MUTFAK SETİ TOPLATILIYOR!

13:54 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Hüda Par'dan 'Anadil' Yürüyüşü

16:40 - YEREL

Durdurulan Araçta Bir Kilogram Skunk Ele Geçirildi

16:37 - ASAYİŞ

1,5 saatte 120 bin liralık hırsızlık

16:34 - ASAYİŞ

DOÇ. DR. MURAT CİHANGİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

16:30 - YEREL

KADINLAR NAMAZDA ARTIK ÜŞÜMEYECEK

16:25 - YEREL