?>

YÜZLERCE KADINA İSTİHDAM

YAŞAM - 11 ay önce

Batman’ın Sason ilçesinde devletin sağladığı hibe desteğiyle kurulan organik çilek bahçeleri kendi memleketlerinde çalışmak isteyen ilçedeki genç işsizlere ve yüzlerce kadına iş olanağı sağlıyor.
Sason ilçesinde tütüne alternatif olarak devletin sağladığı yüzde 80 hibe desteğiyle kurulan organik çilek bahçelerinde çalışan gençler evlerinin geçimini sağlarken, kadınlar ise kızlarının çeyizlerini düzüyor.
Çilek bahçelerinin ilçede önemli bir istihdam kapısı araladığını belirten çilek işinde çalışan kadınlardan Gülçin Barış, “Bizim için ilçede iş imkanı bulmak çok iyi oldu. Bu iş sayesinde evin geçimine katkımız oluyor. Genç kızlarımızın çeyizini düzmemize yardımcı oluyor. çok güzel bir iş oldu. İnşallah ilçede daha fazla bahçe kurularak daha fazla istihdam oluşur. Bu çilek sayesinde kadınlarımız, gençlerimiz çalışmak için batıya gitmek zorunda kalmıyor” dedi.
“Çilek bahçelerinin kurulumu batıya göçü durdurdu”
Çileğin tütüne alternatif ürün olarak ilçede yaygınlaştığını belirten çilek üreticilerinden Ahmet Erdem, çilek üretimi sayesinde günde 200 işçiye iş imkanı sağladıklarını söyledi. Erdem, “Biz, bu bahçelerimizde daha önce tütün ekiyorduk. Devletin sağladığı destek sayesinde şimdi tüm bahçelerimize çilek ekiyoruz. Çilek üretimi çok iyi geliri olan bir iştir. Çilek işi, işçilerin batıya göçünü durdurdu. Gençlerimiz, kadınlarımız burada kendi ilçelerinde çilek işinde çalışma imkanı buluyor. Yaklaşık bin dekarlık bahçelerimizde günde 200 işçi çalışıyor. İlkbaharda başlayan ilk hasadımız ile çilek işi kışa kadar sürüyor. Sason çileği coğrafi işaret tescili alan bir çilektir. Devletimizin desteği sürdüğü sürece istihdam artarak devam edecektir” diye konuştu.
 
Sason genelinde çilek üretiminin yaygınlaştığını belirten işçilerden Burhan Tiryaki, “Sason genelinde çilek üretimi var. Çilek işinde bine yakın işçi çalışıyor. Genç işçilerin yanı sıra kadınlar ve yaşlılarda çalışabiliyor” dedi.
“Gençlerimiz kendi köyünde iş olanağına kavuştu”
 
Önceki yıllarda çalışmak isteyen gençlerin batıya gitmek zorunda kaldığını aktaran çilek üreticilerinden Hasan Erdem, “İlçemizden batıya sürekli iş göçü oluyordu. Çünkü buralarda iş olanağı yoktu. Devletin verdiği destek sayesinde şimdi gençlerimiz burada kalarak çalışabiliyor. Bu alanda kurduğumuz 800 dekarlık çilek bahçelerinde ilçemizdeki işçileri istihdam ederek onlara iş olanağı sağlıyoruz. Bu iş sayesinde gençlerimiz kendi ayakları üzerinde durarak ailelerine destek sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

2024-05-19 15:33 - EKONOMİ

AKARYAKITTA TEK FİYAT DÖNEMİ

2024-05-15 10:07 - EKONOMİ

OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE ZAM

2024-05-15 10:11 - GÜNDEM

ALACA SANSAR, ÖLÜ BULUNDU

2024-05-17 15:50 - YAŞAM

DERBİ ÖNCESİ DOSTLUK MESAJI

2024-05-17 16:38 - GÜNDEM

AHMET HAMİDİ VAKFI'NDAN KONFERANS

2024-05-20 16:33 - GÜNDEM

BAŞKAN EKMEN: EMEKLİNİN DURUMU İÇLER ACISIDIR

2024-05-20 17:30 - RÖPORTAJ

DEMİR AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2024-05-19 14:55 - GÜNDEM

KURTARAN’DAN MÜFREDAT BİLGİLENDİRMESİ

2024-05-16 15:33 - EĞİTİM

GENÇ SPORCULARA SAĞLIK KONTROLÜ

2024-05-20 16:46 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ÖZEL ÖĞRENCİLERE KAHVALTI SÜRPRİZİ

09:30 - YAŞAM

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:12 - YAŞAM

44 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

15:46 - YAŞAM

“AİLE YILI” KAPSAMINDA SEMİNER

15:28 - YAŞAM

46 BİNDEN FAZLA YOLCUYA HİZMET VERİLDİ

13:00 - YAŞAM

Günün Manşetleri

"BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ"

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK