EMNİYET YETERLİ DEĞİL!
Batmanda son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede çok etkili çalışmalar yapıldı.
Tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi.
Ele geçirilmeyen maddeler ise gençlerimizi zehirlemeye devam etti.
Uyuşturucu ile mücadelede sadece polisin olması bizce yetersizdir.
Herkes bu konuda elini taşın altına koymalıdır.
Uyuşturucuyu aile fertlerimizden biri kullanmıyorsa göstereceğimiz duyarsızlık bizi bir gün bulur ve mücadele de geri kalmamıza neden olabilir.
Evet, bu illeti beraberce def etmemiz için herkesin içinin yanarcasına duyarlı olması gerekiyor.
Polise yardımcı olmak, uyuşturucu kullananların topluma kazandırılması için yetkililere haber verip gayret sarf etmek, bu illetin içimize sinmemesi için uyanık olmamız lazım.
Toplum olarak bu sorunu kendi sorunumuz gibi görmeliyiz.
Emniyet ve jandarmanın daha çok arzla mücadele kısmında gayretli ve hassas bir şekilde çalışmalarını sürdürmekteler.
Ancak esasen taleple mücadele kısmında ses getirecek çalışmalar yapılması gerekiyor.
Bu sebeple İlimizde, toplumda sağduyu oluşturmak bununla birlikte neler yapabileceğimizin farkına varmak, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı da bu mücadele içerisine katmak, her şeyden evvel vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve vatandaşlarımızın desteğini almak gibi projelerinde hayata geçirilmesi gerekmektedir.