Çarşı dediğimiz, birinci ve ikinci cadde olarak bilinen yere gidildiğinde araç park yeri bulmanız için önceden dua etmeniz veya “ya nasip” demeniz gerekir.
Bazıları bu duaları okuyarak park yeri buluyor ama bunların sayısı oldukça az.
Ama çarşıdaki park sorununun çözümü için bir önerim var.
Sayın Valimiz ve Belediye Başkan vekilimiz Ekrem Canalp, DDY. Genel müdürü ile görüşüp istasyondaki gereksiz bir demiryolundan birisini kaldırtırsa ve mevcut birinci caddeyi yeniden trafiğe açarsa çarşının oto park sorunu büyük ölçüde çözülmüş olur.
Bunun için fazla para harcamaya gerek yok.
Bir ray sökülecek, duvar ileri alınacak ve şimdikinin iki katı araba da burada gerekirse ücretli olarak park edecek, birinci ve ikinci caddelerde ise kesinlikle parka izin verilmeyecek.
Eğer böyle olursa, hem buranın ticareti daha fazla artmış, hem de çarşıdaki büyük kargaşa sona ermiş olacaktır.
Bizim önerimiz gerçekleşirse inanın çarşı kısmı rahatlayacak ve sıkıntılar bitecek.
Bizim görüşümüz böyle.
İnşallah burada bir ön çalışma yapılması konusunda sayın Valimiz talimat verir.
AÇIK OTO PAZARI İYİ OLDU
Batmanda “Açık Oto Pazarı” açıldı ve geçen hafta buraya getirilen arabalar müşterisini bekledi.
Vali Ekrem Canalp açılışta, bir arabayı pazarlık etti ve sonrasında da araç alacak veya satacaklara hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Bu girişim Batman açısından iyi oldu.
Batmanda araçlarını birinci elden satmak isteyenler ile civar il ve ilçelerden de gelenler olacak.
Ama en önemlisi, Endüstri Meslek Lisesi önündeki Pazar, muhtemelen son bulacak ve zabıtalar, burada araç park edip satmak isteyenlere müsaade etmeyecek, böylece de 40-50 araç için de oto park yeri açılacak.
Bakın neresinden bakarsanız bakın Batman kârlı durumda.
Hem aracısız araç alabilecek, hem de şehirde kısmen de olsa park yeri bulunabilecek.
Öyle mi dersiniz?
Olması gereken bu ama, açık pazarda birçok galericinin araçlarını buraya getireceği gerçeğini de unutmayalım!