USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

11 Ton Kurtlanmış Ceviz Ele Geçirildi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde faaliyet gösteren bir baklavacıya ait depoda yapılan denetimlerde, yaklaşık 11 ton bozulmuş ceviz içi ele geçirildi.

11 Ton Kurtlanmış Ceviz Ele Geçirildi

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, işletmenin deposunda uygun olmayan koşullarda saklanan ithal ceviz kolileri incelendi. Açılan kolilerde, ürünlerin büyük bölümünün küflenmiş, güvelenmiş ve kurtlandığı tespit edildi.

Olay üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri de bölgeye çağrıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, ürünlerin insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu ve tüketilmesinin sakıncalı bulunduğu belirtildi.

Zabıta ve tarım ekipleri, bozuk olduğu tespit edilen yaklaşık 11 ton ceviz içini imha edilmek üzere belediyeye ait kamyonlara yükleyerek depodan tahliye etti. İşletme hakkında yasal işlem başlatılırken, yetkililer halk sağlığını tehdit eden benzer durumlara karşı denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ