SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BİR ZAMANLAR BATMAN!

Batman’ın ilk gazetesi kentin tarihine tanıklık eden arşivlerini okuyucularıyla buluşturuyor.

Son Güncelleme :

2020-02-14 13:20:26

BİR ZAMANLAR BATMAN!

SASON’DA SICAK TERMAL SU BULUNDU (1994)

TPAO’nun Sason-Kozluk sınırında yaptığı petrol arama ve sondaj çalışmaları esnasında bulunan sıcak termal kaynak suyu, Batman’da heyecanla karşılanmıştı. Sıcak suyun bulunduğu bölgede zaman zaman yaşanan olaylar ve çatışmalar yüzünden 2-3 yıl boyunca 80 santigratlık kükürtlü sıcak su boşa akıyordu. 1994 yılında dönemin Valisi olan Salih Şarman, İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Kozluk ilçesine bağlı ancak Sason yolu üzerinde bulunan sıcak su bölgesinde inceleme yapmıştı.  Bulunan sıcak suyun değerlendirilmesi ve etrafında devlet yatırımının yapılması için dönemin İl Genel Meclis üyeleri proje hazırlamıştı. Ancak 1996 yılında başlayan otel inşaatı ve sıcak suyun değerlendirme projesi 2000 yılında tamamlanmıştı. Günümüzde ise 2 otelin bulunduğu termal su kaynakları için bölgenin bir çok yerinden vatandaşlar Taşlıdere köyüne gelmektedir.

BATMAN’DA SEL (1995)

Bundan 25 yıl önce Nisan ayında Batman merkez’de yağan yağmur 12 gün sürmüştü. Ayrıca son gün aşırı sağanak yağış nedeniyle Batman kent merkezinde sel yaşanmıştı. Bazı mahalleler adeta göle dönerken, onlarca ev, ahır ve tütün deposu su altında kalmıştı. Hürriyet, Karşıyaka ve Petrolkent Mahallesinin kesiştiği alanda objektiflerimize takılan bu fotoğraf karesinde 3 tekerlikli arabın içinde olduğu sel suyu ancak 1 gün sonra tahliye edilebilmişti.

BATMAN’DA PATATES GÜNLERİ (1998)

Bundan 22 yıl önce Batman merkeze bağlı Zorköy’de Tarım İl Müdürlüğüne ait fidan deneme istasyonunda ilk kez patates ekimi gerçekleşmişti. Patateslerin hasat zamanında ise “1.Batman Patates Günleri” etkinliği düzenlenmişti. Dönemin Vali Yardımcısı olan ve en son Tekirdağ Valisi olan Mehmet Ceylan, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahrettin Kağba, Tarım İl Müdürü Erdal Özer ile Tarım Şube Müdürü Celal Aksünger patatesleri incelmişlerdi. Oldukça beğenilen patatesler maalesef bir daha ekilmedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.