SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

'ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ' BAŞLADI

Son Güncelleme :

2020-02-18 14:09:01

'ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ' BAŞLADI

Ürünler mercek altında

'ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ' BAŞLADI

​Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla başlatılan ve bir hafta boyunca devam edecek "Denetim Seferberliği" tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da başlatıldı. Batman'da başlatılan gıda denetimlerinin bir hafta boyunca devam edeceği, denetimlerin gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla yürütüleceği belirtildi. Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla, bir hafta boyunca sürecek gıda denetim seferberliğinde ilk nokta süt ve süt ürünleri üreten ve takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri olacağı bilgisi verildi. Bu kapsamda Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir'in de katılımıyla Batman'da bulunan süt ve süt ürünleri işletmeleri tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

TAKLİT, TAĞŞİŞ VE GIDALARIN GÜVENİRLİĞİ ESAS ALINIYOR

Denetim sırasında bir açıklama yapan Demir; "Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda başlatılan gıda denetimleri bugünden itibaren bir hafta boyunca devam edecek. İlçeler dâhil gerçekleştirilecek denetimler ürün bazlı olacak. Denetimlerde, her gün bir ürüne odaklanılacak. Süt ve süt ürünlerinden başladığımız denetimlerde, et ve et ürünleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler öne çıkacak. Bu kapsamda arıcılık ürünleri, bitkisel yağ ve margarinler, baharatlar, çaylar ve takviye edici gıdalar gibi ürünler art arda denetlenecek. Aynı zamanda üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılacak. Denetimler, ilimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla büyük bir titizlikte yürütülecektir." dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.