SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Eczacılardan emsal çalışma

Son Güncelleme :

2020-03-23 17:51:22

Eczacılardan emsal çalışma

Batman-Siirt-Muş 44. Bölge Eczacılar Odası yönetimi Türkiye’de emsal olacak bir çalışmaya imza attı. Oda bünyesindeki laboratuarda eczacılar için pratik dezenfeksiyon maddesi üretimi yapılarak Batman, Siirt ve Muş ilindeki tüm eczacılara, eczane çalışanlarına ücretsiz dağıtımı yapıldı. Dışarıda haber peşinde koşan gazetecileri de unutmayan Türk Ezacılar Birliği Merkez Heyeti üyesi Ecz. Mehmet Emin Beyaz, Bölge Eczacılar Odası Başkanı Uzman Ecz. Adnan Bayhan, Yazı İşleri Müdürümüz Halit Biliz’e hijyen seti hediye etti. İsteyen Eczacının da Oda bünyesindeki laboratuarda dezenfeksiyon üretebileceğini belirten Oda Başkanı Bayhan “son zamanlarda hastanelerimiz, doktor ve sağlık çalışanlarımız gündem de ama eczacılarımız da aynı şekilde görünmeyen kahramanlardan. Sağlık alanının en önemli unsurları olan eczacılarımızın fedakarlıkları unutulmamalıdır. Ayrıca oda olarak dezenfeksiyon çalışmaları için eczacılarımıza olanak sağladık. Vatandaşlara da dağıtımı konusunda Valilikle beraber bir çalışma başlatmayı hedefliyoruz ” dedi.

“DIŞARIDAN REÇETE DÖNEMİ DE ÖRNEK OLDU”

Batman Bölge Eczacılar Odasının İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla reçeteleri dışarıdan almalarının hayati önem taşıdığını ve bunun da tıpkı dezenfeksiyon üretmek gibi Türkiye genelinde emsal olduğunu belirten TEB Merkez yöneticisi M.Emin Beyaz, bu kararı alan Vali Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ve İl Hıfzısıhha Kurulu üyelerine teşekkür etti. Eczanelerdeki yığılmaların ciddi risk teşkil ettiğini ifade eden Beyaz, bu kararın doğru ve isabetli olduğunu ve bir çok oda tarafından da örnek alındığını söyledi.

İLAÇLARI EVE GÖTÜRECEKLER

Eczacıların vatandaş için en iyi sağlık danışmanı olduğunu belirten TEB Merkez yöneticisi M.Emin Beyaz VE Bölge Oda Başkanı Adnan Bayhan, son zamanlarda maske ve dezenfeksiyon ilaçlarındaki artışın üreticilerden kaynaklandığını bunun eczanelerle alakasının olmadığını belirterek “halkımız için her zaman fedakarlığa hazırız. Zaten ücretsiz dezenfeksiyon için çalışma içindeyiz. Ayrıca ilaç lazım olan vatandaşlarımızı İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonu ile evlerine kadar ilaçları götürmeye hazırız” dediler.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.