SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Sancar bölge gezisindeydi

HDP Eş Genel Başkanı Prof.Dr. Mithat Sancar, bir grup milletvekili ve partili yönetici ile birlikte bölge gezisi kapsamında Batman’a geldi.

Son Güncelleme :

2020-06-08 15:47:19

Sancar bölge gezisindeydi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Prof.Dr. Mithat Sancar, bir grup milletvekili ve partili yönetici ile birlikte bölge gezisi kapsamında Batman’a geldi. Havaalanından karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP İl Binası önünde vatandaşlara seslendi. Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması ve düşürülmesi olayına sert tepki gösteren Sancar “eğer halk seçiyorsa yine halk indirir. Bu iktidar hiçbir irade tanımıyor” dedi. Sancar; kongreden sonra ilk ziyaretlerinin Batman olduğunu belirterek bundan onur duyduğunu belirtti. Beraberinde HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Batman ve bölge milletvekilleri, görevlerinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları ve partili yöneticilerle il binası önünde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “iktidar halkın tercihini ne yerelde ne de genelde tanımıyor” dedi. “Batman Belediyesini her 3 Batmanlıdan 2’sinin oyu ile kazandık, geriye kalan 1’nin de gönlü bizdeydi. Halkın büyük desteği ile seçimi kazanan başkanlarımız halkın iradesiydi. Ancak tam salgın zamanında bu iradeyi gasp ettiler. Aynı şekilde TBMM’de vekillikleri düşürülen arkadaşlarımız ve başka partiden milletvekilleri var. O iradeyi de halk onlara vermiştir. Ama diyoruz gelin, Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim. Çünkü adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.