SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

CAMİLER BU SENE BOŞ

Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açılış dersiyle başladı.

Son Güncelleme :

2020-07-01 13:08:49

CAMİLER BU SENE BOŞ

Her yıl okulların tatil edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelindeki tüm camilerde açılan yaz Kur'an kursları bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitimle yapılıyor. Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu sene Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açılış dersiyle başladı. Batman merkez Şeyh Muhammed El Haznevi Camii İmam Hatibi Mehmet Eşref Ağırman, Coronavirus tedbirlerinden dolayı Diyanet İşlerini Başkanlığı bünyesindeki "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları"nın bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle diyanet TV üzerinden verileceğini belirtti.

"Her sene camilerimizde 200 ile 300 arasında öğrencilerimiz olurdu"

Her yaz, camilerinde yüzlerce çocuğa Kur'an dersinin yanında İslami konuları da öğrettikleri belirten Ağırman, "Her sene camilerimizde 200 ile 300 arasında öğrencilerimiz olurdu. Camilerimizde Kur'an-ı Kerim dersi, Peygamberimizin hayatı ve diğer İslami bilgiler de öğretmeye çalışıyorduk. Ama bu sene Covid-19'dan dolayı öğrencilerimizi camilere alamadık. Diyanet İşleri Bakanlığımızın aldığı karlarla, inşallah bu sene çocuklarımıza evlerinde Diyanet TV üzerinden günlük olarak yine Kur'an-ı Kerim ve diğer dini eğitim vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"OKUMAK SADECE CAMİLERLE SINIRLI OLMAMALIDIR"

Bu noktada en büyük işin anne ve babalara düştüğünü belirten Ağırman, "Müslüman bir anne-baba olarak çocuklarımızın eğitimini sadece imamlara ve eğitimcilere bırakmamamız lazım. Maalesef bu yıl imkânımız olmadığından, daha önce camilerdeki programların aynısı inşallah Diyanet TV'de, çocuklarımız için yayında olacaktır. Peygamber Efendimiz (Aleyhisselat-u Vesselam)'e ilk olarak inen ayetin, Peygamberimize ve bütün Müslümanlara hitaben 'Oku' diye başladığını bilmemiz lazım. Demek ki okumak sadece camilerle sınırlı olmamalıdır." dedi.

"SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR'AN'I ÖĞRENEN VE ÖĞRETENİNİZDİR"

Ağırman konuşmasının sonunda, "Böylece Hazreti Peygamber (Aleyhisselat-u Vesselam)'in buyurmuş olduğu 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' Hadis-i Şerif'indeki müjdeye hepimiz nail olmuş oluruz inşallah. Yok eğer 'Sadece bu yaz Kur'an kursunda çocuğum iki ay camiye gitsin ve geriye kalan 10 ayda kendi başına bir hayat biçsin.' dersek büyük hata yapmış oluruz. Kur'an sadece 2 ay yaz tatilinde değil senenin bütününün de okunmalı. Anne ve baba olarak üzerinde durursak Allah'ın izni ile o zaman hem geleceğimiz aydın olur hem de ahiretimiz kurtulmuş olur. Allah-u Teâlâ bizleri ve bütün çocuklarımızı muvaffak eylesin. Bu şekilde hareket etmeyi Rabbim cümlemize nasip ve müyesser eylesin" dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.