SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Korku filmi gibi

İlimizde 15 santimlik dev çekirgeler korkuya neden oldu.

Son Güncelleme :

2020-07-05 17:44:43

Korku filmi gibi

Son zamanlarda sıkça bölge illerinde görülen, etçil olduğu bilinen ve büyüklüğü 15 santimetreyi bulan dev çekirge bu kez Batman'da ortaya çıktı. Batman merkez Kuyubaşı köyünde bahçesine meyve toplamaya giden Sadık Gönülaçar ve ailesi, yaklaşık 15 santimetre büyüklüğündeki dev çekirgeyi gördü. Gönülaçar ailesi, etçil olduğunu öğrendikleri çekirgeyi sadece cep telefonuyla görüntüledi. Cep telefonuyla dev çekirgenin fotoğraflarını paylaşan Sadık Gönülaçar, köylerinde ilk kez bu kadar büyük bir çekirgeye rastladıklarını söyledi. Çekirgeyi ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını belirten Gönülaçar, çekirgeyi ellerine almaya korktuklarını kaydetti. Uzmanlar, yörede nadir rastlanan bu tür dev çekirgelerin etçil ve tarıma zararlı böceklerle beslendiğini ifade ediyor.(İLKHA)

YORUM ALANI

mustafa keskin 2020-07-06

ne günlere kaldık yıllardır bu çekirge buğday tarlalarında var daha yenimi farkedildi daha yenimi korkunç olmaya başladı (kürtçe adıda KÜLHE KİÇO)

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.