SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Arıcılar göç etti

Göçün nedeninin Batman’da dğer illere göre daha az bitki çeşidinin olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Son Güncelleme :

2020-07-06 15:55:57

Arıcılar göç etti

Sason ve çevre yerleşim birimlerinde arıcılık yapan vatandaşlar, daha fazla bitki çeşitliliği için Şırnak ve Hakkari’ye gittiler. Hakkari ve Şırnak yaylalarında daha fazla bitki çeşidinin bulunduğunu belirten Kozluklu arıcı ve bal üreticisi Mehmet Hadi Çelik, mecburi göçün nedeninin Batman’da dğer illere göre daha az bitki çeşidinin olmasından kaynaklandığını ifade etti. 

"BU YIL YÜKSEK VERİM BEKLİYORUZ"

Mevsimin normal seyretmesi nedeniyle bu yıl baldan yüksek verim beklediklerini ifade eden Çelik, "Geçen yıl bahar çok güzel geçmesine rağmen yoğun yağıştan dolayı arılar gereğince dışarıya otlamaya çıkamadı. Ve havalar da birden ısınınca dışarıdan geçen sene bal gelmedi maalesef. Geçen sene bölgede bal  hasadı çok azdı. Ama bu yıl geçen seneye göre daha iyi görünüyor. Tabi bundan sonra bir şey söylemek mümkün değil. Her gün değişebiliyor” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.