SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BİR ZAMANLAR BATMAN!

Batman’ın ilk gazetesi kentin tarihine tanıklık eden arşivlerini okuyucularıyla buluşturuyor.

Son Güncelleme :

2020-07-27 11:36:41

BİR ZAMANLAR BATMAN!

KARAKOLDA ÇİFT SÜREN ASKER

1992 yılında Gercüş tarafında çekilmiş bir resim. Olayların, terörün yoğun olduğu dönemlerde ilçelerde de askeri birlikler her zaman teyakkuz halindeydi. Ancak operasyonun olmadığı zamanlarda askerler kendi birlikleri içinde sebze yetiştirmek için bazen çift sürerdi. Askeri kışlaların geniş alana sahip olmasını bilen askerler boş zamanlarında eşeklerin yardımıyla çift sürüp zamanlarını geçirirdi. İşte o dönemlerde gazetemiz muhabirlerinin çektiği bir resim.

BATMANIN TEK TEL VE ÇİVİ FABRİKASIYDI

Batman’ın il oluşundan sonra yavaş yavaş bir büyüme sağlanırken, eski Batmanlıların bir kısmı göç etmiş, bir kısmı da kendi memleketlerinde kalıp yatırım yapmışlardı. İşte Balpınar yolu üzerinde bulunan Arı tel ve çivi fabrikası. 1998 yılında dönemin valisi İsa Parlak, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur ve fabrika sahibi Selahattin Arı fabrikayı gezerken objektiflere takılan bir resim.

48 YIL ÖNCESİNE AİT BATMAN GAZETESİ

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.