SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KIRMIZI ALARM

Batman’da günlük vaka sayısı yeniden 100’ün üzerine çıktı, toplam vaka ise 6 bine dayandı. 1 günde 5 kişi öldü.

Son Güncelleme :

2020-08-04 16:53:28

KIRMIZI ALARM

Vaka sayısının her geçen gün arttığı ve aynı şekilde hastanelerdeki yer sıkıntısının hat safhaya ulaştığı ilimizde durum giderek kötüleşirken, geçtiğimiz hafta yeni kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi için yaptığımız haberin ardından, hastanede geceli – gündüzlü çalışma başladı. Edinilen son bilgiye göre; yeni hastanede yoğun bakım, acil ve yatan hasta bölümü 15 gün içerisinde hizmete açılacak.

GÜNLÜK 100’ÜN ÜZERİNDE VAKA ÇIKIYOR

Ramazan bayramından beri süreli artan vaka sayıları kısa bir dönem durulsa da son 10 günden yeniden zirveye ulaştı. Konu hakkında edindiğimiz son bilgilere göre, ortalama 500 testin yapıldığı ilimizde, son günlerde vaka sayıları yeniden günlük 100’ün üstüne çıkarken, toplam vaka sayısı 6 bine dayandı. Bölge Hastanesinde, KYK yurdunda, ilçelerde hastanelerde ve evlerinde tedavi gören sayısı 1000’e ulaştı.

CORONA BİR NESLİ YOK EDİYOR

Covid-19 (corona virüs) salgını nedeniyle yaşlı insanlarımız peş peşe hayatını kaybediyor, yetkili ve uzmanların tavsiye ve uyarıları dikkate alınmayınca yavaş yavaş bir nesil yok oluyor. Batman merkez ve ilçelerinde covid-19 salgını can almaya devam ediyor son 24 saatte 5 vatandaşımız daha vefat etti. Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren içinde Batman Bölge Devlet Hastanesi yoğun bakım servislerinde yatmakta olan Batman nüfusuna kayıtlı M.Y. (76), Ş.Ö. (73) M.T. (88-bayan) Bismil nüfusuna kayıtlı M.S.A. (78) ve yine Batman doğumlu H.A. (78) adlı vatandaşlar hayatlarını kaybetti.

CADDELERDEKİ YOĞUNLUK KORKUTUYOR

Sağlık sistemi çok zorlu bir dönemden geçerken, vaka sayılarındaki artış bir türlü durdurulamazken, kentin caddelerindeki yoğunluk ise hayretlere düşürüyor. Özellikle Turgut Özal Bulvarı, Gülistan Caddesi ve çarşı merkezindeki yoğunluk adeta koronaya davetiye çıkarıyor. Salgın hastalıkla büyük bir mücadele veren sağlık çalışanları, vatandaşlara çağrıda bulunarak; önemli bir işi olmayanların kati suretle evden çıkmamaları, gerekli olduğu zamanlarda ise maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralarına muhakkak uymalarını istediler. Ayrıca hızlı vaka artışlarının özellikle son bir ayda sürekli daha da artması akıllara düğün salonlarını getirdi. Uzmanlara göre, düğün salonlarında çekilen halayların durdurulamayan artışı etkileyen en büyük etken olduğunu ifade edildi.

TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI YAPILIYOR

Vaka sayılarının zirveye ulaştığı ilimizde Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de toplantı üstüne toplantı yapıyor. Çözüm arayışları bir bir konuşulurken, evlerde yapılan tedaviler için de ikinci bir ekibin sahaya sürüldüğü öğrenildi. Özellikle ölümlü vakaların önüne geçilmesi için çalışma başlatan yetkililer, pozitif vakaların görüldüğü haneleri dolaşarak özellikle yaşı ilerlemiş vatandaşları yakından takip edip, ihtiyaç halinde hızlı bir şekilde tedaviye başlatılıyor.

“BİR GÜNDE 1000 KİŞİYE PCR TESTİ YAPILACAK”

Batman’da vatandaşların covid-19 testi yapmak için oluşturduğu sıra ve yaşanan bazı izdihamlar yetkilileri harekete geçirdi. Soruna duyarsız kalmayan İl Sağlık Müdürlüğü, bir günde 1.000 test yapacak laboratuarı hizmete koyacak. Bir günde 1000 kişiye PCR Tanı Laboratuvarı gelecek hafta hizmet vermeye başlayacak. Bölge Devlet Hastanesinde kurulumu yapılan PCR testi cihazı ile testlerin zaman kayıpları da asgari düzeye inmiş olacak. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Sağlık Bakanlığımız planları dahilinde Batman Bölge Devlet Hastanesinde PCR Tanı Laboratuvarı kurulum çalışmaları tamamlanmak üzere olup, gelecek hafta hizmet vermeye başlayacaktır. Böylece Batman’da PCR Tanı Laboratuvarı ikiye çıkmış bulunacaktır. Gerekli alt yapı çalışmaları teknik ekiplerimizce devam etmekte olan PCR Tanı Laboratuvarı faaliyete başladığında Korona virüs vaka testlerinin zaman kayıpları da asgari düzeye inmiş olacaktır” dedi. Bilindiği üzere Tıbbi ve biyolojik araştırmalarda uygulanan PCR testi, son dönemlerde koronavirüs ile mücadele sürecinde de kullanılıyor.

HABERİMİZİN ARDINDAN HASTANE HIZLANDIRILDI

Vakaların artmasıyla birlikte hastaneler yetersiz kalırken, geçtiğimiz hafta yaptığımız bir haberde, yapımı devam eden yeni kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin bir bölümünün korona virüs hastaları için hizmete açılması gerektiğini belirtmiştik. Bu haberimizin ardından harekete geçen yetkililer, inşaatta geceli - gündüzlü çalışma başlattı. Bu hızlandırmayla birlikte, yeni hastanenin yoğun bakım, acil ve yatan hasta bölümlerinin 15 güne yetiştirileceği öğrenildi. (Murat Ezgin)

YORUM ALANI

Mehmet 0000-00-00

Yazık bu şehire vekil korona halk korona sağlık il müdürü robot gibi geziyor

Zübük 0000-00-00

Il sağlık müdürünün bakışları hiç güven vermiyor bana ne hikmetse

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.