SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Futbolculuğunda GOL MAKİNESİ! Antrenörlüğünde KUPA AVCISI!

Son Güncelleme :

2020-11-30 16:10:19

Futbolculuğunda GOL MAKİNESİ!  Antrenörlüğünde KUPA AVCISI!

Batman Gazetesi olarak; Batman futbolunda iz bırakan, Batman gençliği için emek veren spor adamlarının kariyerleri üzerine söyleşiler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yazarlarımızdan İsmail Onur’un hazırladığı köşenin bu haftaki konuğu ise, futbolculuk kariyerinde 4 kez gol kralı olmayı başaran, futbol bıraktıktan sonra da Batman Petrolspor alt yapısında üst üste şampiyonluklara uzanan Teknik Direktör Selman Gönül…

KARİYERİNDE 4 KEZ GOL KRALI OLDU

Aralıksız 36 yıldır futbol sektöründe yer alan ve futbolculuk döneminde oynadığı takımlarından gol makinesi olan Selman Gönül, şimdilerde Petrolspor U17 ve U19 takımlarını çalıştırıyor. UEFA A Antrenörlük lisansına sahip olan Selman Gönül, “Futbola 14 yaşında Batman Petrolspor’da başladım. 17 yaşında da profesyonel imzayı atarak, A takımda forma giymeye başladım. Kariyerimde; Petrolspor, Bingölspor, Batman Karşıyakaspor, İskenderunspor, Muşspor ve Batman Belediyespor takımlarında forma giydim. Petrolspor’ da 2, Bingöl’de 1, Batman Karşıyaka’da da 1 kez gol kralı oldum. 1992 -93 sezonunda TRT Gap Radyosunun düzenlediği “yılın sporcusu” ödülünü de aldım. 2005 yılına  gelindiğinde ise 35 yaşındayken aktif futbol hayatımı sonlandırdım.

“FARKLI KATEGORİLERDE 6 ŞAMPİYONLUK YAŞADIM”

Futbolculuk kariyerindeki başarısını antrenörlük hayatında da sürdüren Gönül, “Futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Petrolspor’un A takımında yardımcı antrenör olarak görev almaya başladım. 2011 yılından itibaren de Batman Petrolspor alt yapı takımlarının başına geçtim. Yaklaşık 10 yıldır bu görevime devam ediyorum. Bu süreçte U14 takımımla 2012-2013 ve 2013–2014 sezonlarında namağlup şampiyon olduk. Akabinde iki sezonda U15 ve U16 takımlarımla iki yılda, üç şampiyonluk yaşadım. 2019-2020 sezonunda da U17 takımım namağlup şampiyon olduk. Ancak bu şampiyonluğun ardından pandemi nedeniyle Türkiye Finallerine katılamadık.  Ayrıca 2012-2013 sezonunda U14 ve U15 takımlarımızla Türkiye dördüncüsü olmayı başardık.”

BU SEZON 4 FUTBOLCU PROFESYONEL TAKIMLARA GÖNDERİLDİ

“Profesyonel takımlar için büyük bir öneme sahip gençlik geliştirme liglerinde oynayan oyuncularımızı hazırlayıp profesyonel takımlara yollama çabası içerisindeyiz. Şuana kadar A takıma sayısız sporcu kazandırdık. Bu sezon öncesinde de alt yapımızda bulunan Umut Çakar ve Hüseyin Elma isimli sporcularımızı Petrolspor A takımına kazandırdık. Yine U17 takımında bulunan Mesih Kayabaşı Ankara Gençlerbirliği’ne, Mehmet Serhat Tatlı’yı Demir Grup Sivasspor’a gönderdik. Daha önce profesyonel olan sporcumuz Abdurrahman Üce’yi ise Mardinspor’a verdik. Bunun yanında ayrıca akademi takımlarımızda mücadele edip yetiştirdiğimiz sporcularımızın birçoğu üniversitelerin BESYO bölümüne yerleştiler. Bundan da anlaşılacağı üzere bizim tüm çabamız, tüm sporcularımızı topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek ve sporcu olarak kazandırmaktır. Tesis ve malzeme anlamında şuan için tüm imkanlara sahip bir kulüp olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu konuda Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz Mustafa Demir’e ve yönetim kurulu üyelerimize vermiş oldukları her türlü destek ve emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimiz iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.