SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“Eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açar”

KursDer Batman Şube Başkanı Veysi Başaran ve yönetim kurulu üyeleri Batman Gazetesi’ni ziyaret ederek, 2020 Mart ayından beri devam eden pandemi nedeniyle büyük zorluklar yaşayan kurs merkezlerinin sorunlarına dikkat çekti.

Son Güncelleme :

2021-01-13 18:00:34

“Eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açar”

“KURSLARDA BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN VAR”

Merkezi İstanbul’da bulunan KursDer Batman Şubesi yöneticileri basın ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret ederek, sektörün yaşadığı ekonomik zorluklar ve kursların öğrenciler için olan önemine değindi. Yönetim kurulu üyeleri Selçuk Alat ve Ebubekir Can ile gazetemize konuşan Şube Başkanı Veysi Başaran,  “Bu süreç öğrencileri, velileri ve öğretmenleri inanılmaz derecede olumsuz etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Sınava girecek olan 8. ve 12. sınıflar, yaklaşık 9 aydır yüz yüze eğitimi  göremiyorlar. Bu çocuklarımız LGS ve YKS’de  nasıl başarılı olacaklar? Gerekli tedbirler alınarak en azından özel kurslar ve DYK kursları bir an önce eğitim- öğretim faaliyetine başlamalıdır. Çünkü direkt olarak orta ve alt gelir grubuna hitap eden kursların kapalı olması, bu öğrencilerimizin mağduriyetlerini kat be kat artmaktadır. Maalesef bu çocuklarımızın özel ders alacak maddi imkan olmadığından, özel ders alan öğrencilere göre ne yazık ki başarısız olacaklardır. Bu durum eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açacaktır. Bu nedenle gerekli tedbirler alınarak, 4-5 ay sonra yapılacak sınavlar için haftanın 5 veya 6 günü yüz yüze eğitime bir an önce geçilmelidir. Ayrıca sadece ilimizde binin üzerinde öğretmen ve personel kurslarda çalışarak ailesini geçindirmektedir. İşinin bu boyutunu da kesinlikle göz ardı etmemek gerekir” dedi. (Turhan Kartal)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.