SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

MERA ALANLARI GÜBRELENİYOR

Hayvancılığın gelişmesi için hayati önem taşıyan mera alanları için Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ve ekibi kırsalda çalışma başlattı.

Son Güncelleme :

2021-03-02 13:57:06

MERA ALANLARI GÜBRELENİYOR

2021 Yılı Mera Islah ve Amenajman projeleri kapsamında, Batman merkez Güneşli köyü, Beşiri ilçesi Ayrancı Köyü ve Değirmenüstü köylerinde mera alanlarına kompoze gübre atma çalışmalarına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ve Çayır Mera Şube Müdürü  Rıfat Özerdem tarafından çalışmalara start verildi. Mera alanlarının korunması ve hayvancılık için kullanılması gerektiğini belirten Gün “Çayır ve meralar, çiftlik hayvanlarının temel kaba yem kaynağı olmalarının yanında, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği, yaban hayatının vazgeçilmezi, canlı çeşitliliği ile genetik kaynak oluşturması ve değişik kullanımlara hizmet etmesi gibi çok sayıda ekolojik işlevi üstlenmiş doğal bitki örtüleridir. Bu işlevlerinin başında en önemli kaba yem kaynağı olmaları gelmektedir. Çayır ve meralar bilhassa yeşil oldukları dönemde nitelikli yem üretir. Tür çeşitliliğinin fazlalığı sayesinde hayvanların dengeli beslenmelerine yardımcı olurlar. Ülkemizde olduğu gibi hayvansal ürün maliyetlerinin yüksek olduğu ülkelerde de en ucuz kaba yem kaynağı olmaları meralara ayrı bir önem kazandırır. Damızlık yetiştiriciliğinde de vazgeçilmez öneme haizdir. Ayrıca son yıllarda önemi giderek artan arıcılıkta en kaliteli balların üretildiği alanlar meralardır” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.