SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“Önlemlerden taviz vermeden iktisadi hayata dönmeliyiz”

SMMM Oda Başkanı Başaran; “Önlemlerden taviz vermeden iktisadi hayata dönmeliyiz”

Son Güncelleme :

2021-03-02 14:23:49

“Önlemlerden taviz vermeden iktisadi hayata dönmeliyiz”

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle gazetemizi ziyaret eden ,  Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Hayrettin Başaran, Batman’ın vaka sayısındaki azalma nedeniyle normale dönmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Oda Başkanı Başaran vakaların yeniden artması, ölümlere ve salgına neden olabilecek artışın yaşanmaması için önlemlerden vazgeçilmemesi gerektiğini belirterek iktisadi ve sosyal hayata dönmenin de gayreti içinde olunması gerektiğini ifade etti. Oda Başkanı Başaran ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Temim Orhan ve Abdullah Yıldırım gazetemizdeydi.

“ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK”

SMMMO Başkanı Hayrettin Başaran, oda yöneticileri Temim Orhan ve Abdullah Yıldırım, Muhasebeciler Haftası nedeniyle kısa bir değerlendirmede bulundular. Özellikle Batman’ın normale dönmesinin avantajını kullanılması gerektiğini belirte Oda Başkanı Başaran, önlemlerden taviz vermeden iktisadi ve sosyal hayat düzeni için herkesimin gayret içinde olması gerektiğini belirtti. Mesleki durumlarından da söz eden Başaran “Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla 1-7 Mart Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Meslek yasamız 13 Haziran 1989’da yürürlüğe giren 3568 sayılı Meslek yasası kapsamında Ülke genelinde 114 bin Mali Müşavir,4 bin 800 Yeminli mali müşavir ile 18 bin stajyer,  Batman-Siirt Smmm Bölge odamıza bağlıda 250 mali müşavir ve 70 stajyer faaliyet göstermektedir. 77 Mali Müşavir Odası, 8 Yeminli Mali Müşavir Odası da TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. Pandemi nedeniyle muhasebe haftasını sınırlı bir organizasyonla kutluyoruz. Mali Müşavirlik Mesleği kurumsal sürecini tamamlayan, Ülkenin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumudur. Muhasebe mesleğinin sunduğu hizmetlerin ne kadar hayati bir öneme haiz olduğunun Covid-19 dönemi boyunca daha iyi anlaşıldı. Mali müşavirler Pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam ettiler. Maliye Teşkilatı, SGK, Ticaret Bakanlığı kısacası İktisadi hayattaki bütün kurumların Sisteminin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar, Mali Müşavirlerimizin payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Biz Mali Müşavirler Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayışı ve işbirliği içinde yürüteceğimiz çalışmalarda, elde edeceğimiz her başarı, Bölge ve ülke ekonomimizin kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayacaktır. Üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm mali müşavirlerimizin, stajyerlerimizin ve Mali Müşavirlik ofislerinde, Özel Şirketlerde ve Kamuda muhasebe mesleğini icra eden tüm Muhasebe emekçilerinin 1-7 Mart Muhasebe Haftası Kutluyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.