SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Korona'nın korkunç yüzü; taziyeler yeni taziyelere neden oldu

Batman’da koronavirüs hastalığı nedeniyle vefat eden şahsın oğlu da korona’dan vefat etti.

Son Güncelleme :

2021-04-07 16:31:11

Korona'nın korkunç yüzü; taziyeler yeni taziyelere neden oldu

Batman’da koronavirüs hastalığı nedeniyle vefat eden şahsın oğlu da korona’dan vefat etti. İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu ölümcül salgına dikkat çekerek “taziyeler yeni taziyelere neden oluyor dedi.  İl Sağlık Müdürü Pamukçu Batman’da vakaların ciddi şekilde arttığını belirterek, “önlemler alınmazsa, aşılar olunmazsa Batman kırmızıya döner ve kapanır” uyarısında bulundu. Son 2 hafta içinde yoğun bakım oranının %64’e çıktığını belirten Pamukçu bunların tamamının aşı vakti geldiği halde aşı olmayanların olduğunu söyledi. Özellikle gençlere seslenen Pamukçu “lütfen yaşlılarımızı ve aşı vakti gelenleri yanlış yönlendirmeyin. Yoğun bakımda olanlar, vefat edenler, entübe ve ağır hasta olanlar aşı olmayanlardır. Aşılarımız güvenlidir ve bu salgının bitmesinde, hayatın normale dönmesindeki tek umuttur” dedi. Dr. Pamukçu ayrıca Batman’da bulaş yaş ortalamasının 43’e düştüğünü, 30 yaşlarında insanların da vefat ettiğini belirterek bu hastalığa önem ve uyarılara da ehemmiyet gösterilmesinin elzem olduğunu söyledi.

TEK BİR DÜĞÜNÜN SONUCU: 30 VAKA, YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE

Batman’da sadece tek bir düğünde 30 vakanın tespit edilirken, testi pozitif çıkanların temaslı oldukları kişiler hakkında doğru beyan vermedikleri için vaka sayısının arttığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu,  “sadece bir düğünde 30 kişinin testi pozitif çıktı. Bu düğünde olup yoğun bakımda ve entübe olanlar da var. Gizli taziyeler, düğünler, aile ziyaretleri, kalabalık her ortam ölüm demek, yoğun bakım demek ve entübe demektir. İşyerlerinin kapanması hayatın kısıtlanması demektir” dedi.

AŞI SAYISI 60 BİNE DAYANDI

Batman’da aşı olanların sayısının 60 bine dayandığını ve şu ana kadar 33 bin insanın aşılandığını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hem Biontech hem de Sinovac aşısının mevcut olduğunu söyledi.  Tüm sağlık kuruluşlarında aşı yapılırken, aşı vakti gelip aşı olanların hastaneye düşmediğini, aksine vakti gelip aşı olmayanların yoğun bakımlarda zor günler geçirdiğini ifade eden Pamukçu, “aşı olup hastaneye gelen yok” dedi.

GÜNDE 4 BİN TEST KAPASİTESİ VE 5 SAATTE SONUÇ

Batman’da eğitim ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanede toplam 4 test cihazının olduğunu ve günde 4 bin test kapasitesinin olduğunu sözlerine ekleyen Pamukçu, 5 saat içinde de sonuç alabildiklerini söyledi. Ayrıca ilaçlarını da ihamel edenlerin yoğun bakıma düştüğünü ve hayati riske girdiğini hatırlatan Pamukçu “kesinlikle verilen ilaçlar ihmal edilmemelidir” şeklinde uyarısını yeniledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.