SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TURİZM SEZONU ÖNCESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Hasankeyf Uygulama Otelinde önemli bir toplantı yapıldı.

Son Güncelleme :

2021-04-08 15:19:39

TURİZM SEZONU ÖNCESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Barındırdığı birçok kültürel değer, tarihi kalıntıların etkileyici görüntüsü ve doğal güzellikleriyle herkesin dikkatini çeken ve ziyaretçileri kendisine hayran bırakan Hasankeyf’in tanıtımı ve turizm odağı haline getirilmesi için ilçe yöneticilerinin çalışmaları son hız devam ediyor. Kaymakam Öztürk Başkanlığında,  Hasankeyf Uygulama Otelinde, yeni dokusuyla adeta bir açık hava müzesine dönüşen, Hasankeyf’in turizm çehresini değiştiren yeni yerleşim yerinde yerli ve yabancı turistlere en iyi imkânların sunulması ve en iyi şekilde ağırlanmaları ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; ilçenin  tarihi ve kültürel değerlerinin etkin tanıtımı için dron ile alınmış görüntülerine bakılarak, Hasankeyf Çarşısı ve Arkeopark alanının google navigasyon vb. harita uygulamalarında konumlarının doğru bir şekilde işaretlenmesi çalışmaları değerlendirdi.

HEDŞYELİK EŞYALAR TASARLANDI

Toplantıda ayrıca sanatsal çalışmaların da durumu değerlendirildi. Hasankeyf Çarşısı ve Han Binası için yapılması düşünülen yönlendirici tabelaların son durumu, ilçede tarihi ve kültürel bir değer olarak turizme açılacak olan Arkeopark ve Şap Vadisi’nde yürütülen çalışmaların son durumu, ilçeye gelecek olan misafirlere takdim edilmek üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Hasankeyf’in kültürel ve tarihi özelliklerini içeren hediyelik eşya tasarım ve yapımında gelinen aşamalar hakkında ilgili kurum müdürleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca yerel halka istihdam sağlaması planlanan, sualtı ve su üstü sportif faaliyetlerle ilgili gelinen son aşamayla alakalı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu. 2021 yılı içerisinde İlçemizde yapılması planlanan projelerin değerlendirilmesi yapılarak toplantı sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.