SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DAMPİNG BEKLEYİŞİ!

Kuyumcular da halk da altın fiyatlarının düşmesini bekliyor

Son Güncelleme :

2021-04-28 14:17:46

DAMPİNG BEKLEYİŞİ!

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki artış her kesimi etkilemeye devam ediyor. Artan altın fiyatları nedeniyle kuyumcular iş yapamamaktan, halk ise altın alamamaktan şikayet ediyor. Kuyumcuların da halkın da beklentisi bir an önce altın fiyatlarının düşmesi. Batman’da kuyumculuk yapan Bedrettin Yüce, son yıllarda yaşanan dalgalanma nedeniyle altının güvenilir liman özelliğini kaybettiğini söyledi.

“HİÇBİR ÖNGÖRÜDE BULUNAMIYORUZ”

Altınla ilgili eskisi gibi bir tahminde bulunamadıklarını belirten Yüce, “Son günlerde altının gramı tekrar 500 liraya kadar yaklaştı ama şu anda gramı 446 liradır. Altının ne olacağı ile ilgili hiçbir öngörüde bulunamıyoruz. Önceleri bir tahminde bulunuyorduk ama şimdi tahmin edemiyoruz. Kim ne derse desin doğru değil. Çünkü bir bakıyorsun bir günde altının gramı 50 lira yükseliyor. Bir bakıyorsun 60 lira aşağı iniyor. Bazen de 10 lira yükseliyor sonrada 15 lira düşüyor. Şu anda altında bir garanti yok, belirsizlik var” dedi.

“HERKES ALDIĞI ALTINI BOZMAYA BAŞLADI”

Belirsizlikten dolayı birçok kişinin altın fiyatlarını sormaya geldiğini fakat almadığını ifade eden Yüce şöyle devam etti: “Bir ay önce altın düşüşteyken insanlar altın almaya başlamıştı ama şu anda herkes aldığı altını bozmaya başladı. Altınlarını satanlar da parasını yap-sat evlerine yatırıyor. Pandemiden dolayı düğünlerde şu anda yok. Bizde artık durumumuzun Ramazandan sonra ne olacağına bakacağız.”

“BİR AY ÖNCE ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ AZ DA OLSA PİYASAYI RAHATLATMIŞTI”

Altın fiyatlarının düşmesinin piyasayı rahatlattığına dikkat çeken bir diğer kuyumcu esnafı Divan Orhan, halkın artışından dolayı altın almadığını ifade etti. Altın fiyatının çok yüksek olduğuna işaret eden Orhan, “Altının gramı tekrar yükselmeye başladı. Şu anda gramı 480 civarını gördü ama tekrar düştü. Buna rağmen fiyatlar yüksek. Son zamanlarda altında sürekli bir dalgalanma var. Bunun sebebini Coronavirus hastalığının tekrar yükselmesine bağlıyoruz. Altındaki dalgalanmadan dolayı piyasa durgunlaştı. Bizim temennimiz altının düşmesi yöndedir. Bir ay önce altın fiyatlarındaki düşüş az da olsa piyasayı rahatlatmıştı. Yükselen altın fiyatlarının düşmesi hem satış için hem de enflasyon için iyi olacaktır. Şu anda iş yerine gelen müşteriler fiyat soruyor, yükseldiğini duyunca almadan gidiyor.” diye konuştu. Yükselişi sebebiyle altın alamaz duruma geldiklerini belirten halk da altın fiyatlarının düşmesini istediklerini belirtiyor.

“5 BEKÂR OĞLUM VAR. BÖYLE GİDERSE HİÇBİRİNİ EVLENDİREMEYECEĞİM”

Kuyumcuya altın almaya geldiğini ancak fiyatındaki artıştan dolayı alamadığını söyleyen Mehmet Taşan, “Çünkü gramı 500 liraya yaklaşmış durumda. Altın fiyatı o kadar yükselmiş ki artık altın alamaz duruma geldik. Benim 5 bekâr oğlum var. Böyle giderse hiçbirini evlendiremeyeceğim. Şu anda fakir bir insan bile düğün yapmaya kalksa en az 150 bin lira gidiyor. 4 oğlum evlenme çağında, dördünü hesaplasan 600 bin lira para yapıyor. Onları bu halde nasıl evlendireceğim? Altın gramının 250 liraya düşmesini istiyorum. Böyle olursa iyi olur.” ifadelerini kullandı.

“ALTIN FİYATININ ESKİ SEVİYELERE İNMESİNİ İSTİYORUZ”

Altın fiyatının düşmesini isteyen bir diğer vatandaş Adnan Şimşek, “Kuyumcuya geldim ama inanın altın alamıyorum. Pandemiden dolayı bir buçuk yıldır çalışmıyorum. Şu an bir yerde işe başladım ve ilk maaşımı aldım ve borç aldığım altını almak için geldiğimde fiyat yüksekliğinden bozduğum fiyata alamadım. Eşimden borçla alıp bozdurduğum altınımı şu anda alamıyorum. Gidişatın da yükseleceğe benziyor. Vatandaş artık altın almayacak seviyeye geldi. Vatandaş olarak altın fiyatının eski seviyelere inmesini istiyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.