BATMANLI FIRINCILARDAN YENİ BİR LEZZET…TUZDA TAVUK
Yukarı

BATMANLI FIRINCILARDAN YENİ BİR LEZZET…TUZDA TAVUK

Tuzda tavuk eşsiz bir lezzet haline geliyor.

BATMANLI FIRINCILARDAN YENİ BİR LEZZET…TUZDA TAVUK
Bu içerik 1661 kez okundu.
Advert

Batmanlı fırıncıların lezzetli  bir yemeği olan "tuzda tavuk" ile yeni lezzetler arayanları kendine çekiyor. Güneydoğulu fırıncılar genellikle tepside patlıcan, domates, güveç ve benzeri yemekleri evcil dedikleri yöntemlerle pişirmektedirler. Son zamanlarda bir çok fırın tarafından hazırlanan tavuğun, yaklaşık 5 kilo civarındaki tuzla üzerinin kaplandıktan sonra odun ateşinde yaklaşık 1,5-2 saat pişirilmesinin ardından servise sunulduğunu ve tavuğu yiyenlerin bir daha bu lezzetten vazgeçemediğini söylediler. Tuzda tavuğun ilgi görmesinin ardından bazı işletmelerin de bu yemeği yapmaya çalıştığını, ancak aynı lezzeti tutturamadığını" ifade eden Gültepe Mahallesinde bulunan  Yücebağ Ekmek Fırını işletmecisi Mevlüt Usta sözlerine şöyle devam etti:" tavuğun tuzla kaplanıp pişirilmesi sırasında asla tuz tavuğa geçmiyor. Bazı müşteriler tavuğun tuzlu olduğunu düşünerek 'tansiyonum var, bu kadar tuzlu tavuk benim sağlığımı bozar' diyor. Tavuğun tadına bakınca bu endişelerinin yersiz olduğunu anlıyorlar Bol miktarda tuzun içerisinden çıkan nar gibi kızarmış tavuğun tadına doyum olmuyor. Hafta sonu tuzda tavuk siparişlerinde artış oluyor" dedi.

Etiketler: tuzda tavuk tuz ile tavuk pişirme
Sende Yorumla...