SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HAYAT KURTARAN TELEFON

Son Güncelleme :

2022-07-19 13:18:04

HAYAT KURTARAN TELEFON

Batman’da görev yapan 112 görevlisi Acil Tıp Teknisyeni Sezai Birel, karşılaşılan acil bir durumda sakin kalmanın ve yapılacak müdahalenin büyük önem taşıdığını söyledi. 112 Çağrı Merkezini arayan bir kadın bebeğinin nefes alamadığını ve morardığını ifade ederek yardım istedi. Çağrıyı karşılayan 112 görevlisi Acil Tıp Teknisyeni Sezai Birel, panik halinde durumu anlatmaya çalışan bebeğin annesine sakin olmasını ve söylediklerini hemen yapmasını istedi.  O sırada komşusu olduğunu söyleyen Yusuf Özdemir, telefonu alarak sağlık görevlisinin söylediği gibi bebeği yüz üstü çevirip, bebeğinin sırtına vurarak nefes borusunu tıkayan cismin çıkmasını sağladı. Minik bebeğin ağlama sesini duyan 112 görevlisi nefes almaya başladığı bilgisini teyit ederek, anneye sakin kalmasını bulundukları adrese ambulans ve sağlık görevlilerinin yönlendirilmiş olduğunu belirtti. Tüm bu telefon konuşması 112 Acil Çağrı Merkezi sistemi tarafından kayıt altına alınırken, telefonla yapılan müdahale ile bebeğin kurtarılması takdir topladı.

BEBEĞİN DURUMU İYİ

Olay yerine kısa zamanda ulaşan 112 ekipleri 10 aylık bebeğin rahat şekilde nefes aldığını, genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hastaneye sevk edilmesine gerek duyulmayan minik bebeği daha sonra tekrar ziyaret eden sağlık görevlileri, bebeğin genel durumu hakkında bilgi aldı ve tekrar şifa dileğinde bulundu. 112 görevlisi acil Tıp Teknisyeni Sezai Birel, karşılaşılan acil bir durumda sakin kalmanın ve yapılacak müdahalenin büyük önem taşıdığını söyledi. Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Yusuf Özdemir, “Dilvin bebek ölebilirdi. Bu durum herkesin başına da gelebilir. 112 görevlisinin tarifi ile bebeği kurtarabildim. İyi ki varsınız çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.