SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“BİZ ROBOT DEĞİLİZ”

Son Güncelleme :

2022-07-21 16:11:39

“BİZ ROBOT DEĞİLİZ”

Her gün saldırı, tehdit ve küfürle karşılaştıklarını belirten doktorlar basın açıklaması yaparak “yeter artık bizde canız, insanız. Robot değiliz” diyerek kamuoyundan destek istedi. Neredeyse her gün çalıştıkları hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında saldırı tehdidi yaşadıklarını ve doktorlar ile sağlık çalışanlarına şiddetin her geçen gün arttığını belirten Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali İhsan Gündoğdu, şiddet sarmalının had safhaya ulaştığını beyan etti. Meslektaşlarıyla birlikte kamuoyuna seslenen Gündoğdu “bizler 7/24 halkın sağlığı için ayakta olan, insan üstü çalışan bir meslek grubuyuz. Hiçbir hekim robot veya makine değil. Hiçbir hekim çelikten yapılmamıştır. Bizler sizler gibi etten kemikten yapılmış, duyguları olan, yeri geldiğinde yorulan, aşırı stres altında gerilebilen insanlarız. Sağlıkta şiddet üreten aşırı iş yüküne, 5 dakikada muayene garabetine, angarya işlere ve tıkanma noktasındaki kamu sağlık sektörüne acilen bir çözüm bulmanızı talep ediyoruz. Yetkililerden bu şiddet ve tehdide karşı bir an önce tedbir almasını bekliyoruz” dedi.

“YAŞATIRKEN YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

Ülke genelinde olduğu gibi Batmanda da her an saldırıya uğrama riskine rağmen can yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Gündoğdu, anlamlı bir cümle kullandı. Yaşatırken yaşamak istiyoruz” diyen Dr. Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan sevgili halkımıza sesleniyoruz. Emin olun biz hekimler sizlerin sağlığı için sizlerin hasta olmamanız için, hastalandığınızda sizi en iyi şekilde tedavi etmek için uğraşıyoruz. Sağlık sisteminin tüm olumsuzlukları ile mücadele ederken sizlerden anlayış ve destek talep ediyoruz. Sizlerde bizlere yardıma olunuz ki tüm bu olumsuzlukları beraber aşalım. Ekonomik ve Özlük haklarımız ile toplumun sağlık hakkı mücadelesini ayırmaksızın aynı hassasiyet ile birlikte sürdüren mesleğin temsilcileri olarak siz halkımızı da elbette karşımızda değil yanımızda görmek istiyoruz. Yaşatırken yaşamak istiyoruz”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.