SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

MAKSAT ‘YATIRIM’ OLSUN

Son Güncelleme :

2022-08-01 16:52:20

MAKSAT ‘YATIRIM’ OLSUN

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamındaki projelerde imalat sanayi yatırımcılarına yüzde 50 hibe desteğine ilaveten KDV istisnasından da yararlanma imkânı getirildi. Temel amacın yatırıma teşvik olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, “maksat yatırım olsun, üretim olsun” dedi. Öte yandan program kapsamında, tarımsal ürün işleme, depolama, paketleme gibi ekonomik yatırım projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlanırken sanayi sicil belgesi bulunan KDV mükelleflerinin imalat sanayisinde kullanacağı yeni makina ve teçhizat alımlarına da 31 Aralık 2022 tarihine kadar KDV istisnası getirildi.

DEVLETTEN %68 DESTEK

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Düzenlemeyle KKYDP ekonomik yatırım projeleri kapsamında imalat sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar, proje kapsamında alacakları makina ve teçhizat teslimlerinde yüzde 50 hibe desteğine ilaveten yüzde 18 KDV istisnasından da yararlanacak. Kırsal kalkınma yatırımlarının cazibesini arttırmasını beklediğimiz bu düzenlemeyle bakanlığımız tarafından sağlanan kaynak açısından bir değişiklik olmayacak ancak yatırımcılar KDV ödemeyeceği için daha az aynı katkı/öz sermaye ile projesini tamamlayabilecek. İlimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun” şeklinde bilgi verdi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.