Batman Üniversitesi, Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmek için kapsamlı bir eğitim programı başlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi’nin iş birliğiyle yürütülen Siber Vatan Programı kapsamında, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile imzalanan protokol doğrultusunda, 40 öğrenciye siber güvenlik alanında ileri düzey eğitimler veriliyor.
EĞİTİMLE UZMANLAŞMA
18 ay sürecek olan bu programda öğrenciler; sızma testi, adli analiz, malware analizi, tersine mühendislik ve web güvenliği gibi kritik alanlarda uzmanlaşacak. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi’nin projelerinde staj yapma fırsatı elde edecek.
YERLİ VE MİLLİ UZMANLAR YETİŞİYOR
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacına vurgu yaparak, “Yerli ve milli kaynaklarla yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, eğitimlerini tamamladıktan sonra stratejik kurumlarda çalışarak ülkemizin dijital savunma gücüne katkı sağlayacak” dedi.
SAVUNMA ALTYAPI GÜÇLENİYOR
DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz ise programın, hem gençleri stratejik bir meslekle buluşturacağını hem de Türkiye’nin dijital savunma altyapısını güçlendireceğini belirtti. Yoğun bir eleme sürecinden geçerek programa seçilen öğrenciler, siber güvenlik alanında kendilerini geliştirmenin ve Türkiye’nin bu alandaki gücüne katkı sağlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
ORTAK ÇALIŞMA
Batman Üniversitesi ve DİKA’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen bu program, siber tehditlere karşı güçlü bir savunma altyapısı oluşturmayı hedefliyor.